marți, 19 ianuarie 2010

Azi s-a nascut Janis Joplin


Janis and her kozmic blues...

A murit la numai 27 de ani, intrand astfel in clubul artistilor morti la aceeasi varsta ( Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain).

Ce era pentru ea cantatul live? " Pe scena fac dragoste cu 25.000 de oameni diferiti, apoi ma duc singura acasa." Cam asta era...

Alege cultura!


Romanie! Un veac de cultura nu ti-ar ajunge sa izbutesti sa recastigi tot ce ai pierdut. Ai alunecat in subcultura urbana si ai imbratisat kitsh-ul fara pic de remuscare. Romanie, ai ajuns sa traiesti cu atata nepasare... Ti-ai pierdut formele ca o femeie trecuta de 5o de ani, al carei corp devine inform si pe care oricum l-ai imbraca, e foarte urat. Romanie esti confuza! Nu stii ce sa alegi-religia sau politica... Alege cultura. Ea e in stare sa iti deschida mintea, te va ajuta sa gandesti. Vei redeveni fiinta. Deschide aceasta usa numita Cultura. Nu-ti sta niciun obstacol in cale. Iubeste teatrul, muzica de buna calitate, cartile, imbratiseaza moda adevarata, viziteaza muzeele, mergi la un concert de muzica clasica. Nu lasa nimicul sa te descompuna pentru ca tu insuti ai sa devii un nimic. Imbratiseaza cultura!

vineri, 15 ianuarie 2010

Tic Tac, acum sunt in asteptare


Timpul devine din ce in ce mai scurt... Nu mai este timp pentru nimic. De cate ori privesti spre ceas, te izbeste in ochi o alta ora, care intotdeauna e tarzie. Odata cu trecearea anilor, timpul se contracta si te miri unde au disparut clipele acelea care-ti lasau loc sa te lafai in viata ca un rege. Trebuie sa fiu foarte atenta, pentru ca bestiile astea de ore sunt flamande si nu imi dau voie sa ma bucur de timp asa cum mi-as dori.

Port si acum doliu dupa copilaria care s-a evaporat pe nestiute... Acei ani mi-au daruit vesnicia timpului si mi-au aratat cum clipele pot ramane pe loc. Apoi zilele s-au schimbat, au inceput sa fie dominate de preocuparile mele majore, care deveneau din ce in ce mai multe si pe care eu le numeam "importante". Tic Tac, orele treceau ca masinile de Formula 1.

Am devenit stangace in organizarea timpului meu. Acum e haotic si uneori greu de suportat. Imi spun ca e doar o perioada ce va trece, iar la capatul ei ma va intampina fericirea. Asadar asteptarea isi va primi rasplata.

Tic Tac- Asteptarea. Cand astepti, timpul trece mai repede sau dimpotriva, mai incet. Tensiunea e maxima si secundele nici nu exista cand urmeaza sa ti se intample ceva ce nu doresti. Clepsidra se goleste pe nestiute. In schimb, umplerea celeilate jumatati a clepsidrei devine mai greoaie cand trebuie sa ti se implineasca un vis la care nazuiai de mult. Acum sunt in asteptare, iar nisipul clepsidrei a trecut de jumatate...



miercuri, 13 ianuarie 2010

Dupa gratii


L-am intalnit pe o strada cu multe case. Nu am reusit sa ii vad ochii, dar am simtit tristetea care se prelingea pe sub poarta mare cu grilaje din fier. I-am vorbit, insa a rams nemiscat. Alt loc, in care sa poata intrezari ccea ce se intampla dupa acea poarta, nu exista. Asa ca prefera sa stea neclintit si sa adulmece cu nasul urias trecatorii din fata casei pe care o pazea. L-am numit Look...

duminică, 10 ianuarie 2010

Primul targ 2010, La Scena


Primul targ vintage, handmade & designer al anului isi deschide portile pe 17 ianuarie in localul La Scena, intre 11:00 si 18:00. Spatiul de expunere va fi rearanjat, astfel incat sa fie mult mai incapator si luminos. In plus, acest targ va avea caracter bilunar, la fiecare doua saptamani, in tot anul 2010.Pentru detalii si inscrieri va asteptam mailurile la: haine.vintage@yahoo.com

marți, 5 ianuarie 2010

Prabusirea


In ultima vreme am auzit de moartea multor oameni tineri. Unii s-au stins in accidente de masina cand viatza abia li se asternea la picioare, altii au decedat in somn cand nimeni nu s-ar fi asteptat ca la varsta lor sa pateasca asa ceva, sau altii care au murit, asa cum s-a intamplat azi cu Toni Tecuceanu, din cauza nenorocitei de gripa porcina. Oare???? Ma inspaimanta astfel de cazuri, mai ales cand victimele sunt atat de tinere. Oameni cu perspective, oameni pentru care viata avea un sens precis, bine definit sau care abia se contura. Spectacolul lumii era atat de viu si de atragator pentru ei... Asa cum e pentru noi, cei de varsta lor. Gandindu-ma serios la moarte, nu vreau decat sa nu ratez nicio clipa frumoasa a acestei vieti, asa cum cred eu ca e bine pentru mine. Si chiar daca va veni ziua aceea in care am sa privesc peste umar si am sa fiu cuprinsa de disperare pentru ca as fi putut face mult mai mult, tot am sa ma bucur de viata. Prabusirea vine, din pacate pentru unii, prea devreme si lasa in urma ei un parfum cu aroma tristetii care ne invaluie pe noi, astia care inca supravietuim. Ne amintim ca viata atarna de un fir de atza. Dar hai sa ne catzaram pe firul asta cat mai sus, atat timp cat putem face asta, si sa visam si sa traim lucruri pentru care nicio stiinta nu e suficienta. Lucruri mari ale vietii, cat pot fi ele de mari pentru fiecare.