luni, 25 iulie 2016

Acțiune record cu voluntari la Râmnicu Sărat: 400 de localnici au început să renoveze obiective publice din municipiu



ü  400 de voluntari au participat azi la lucrări de înfrumusețare a orașului cu materiale oferite de Policolor
ü  În total, 7 obiective din Râmnicu Sărat vor fi reabilitate, cu ajutorul a patru tone de vopsea și lacuri
ü  Proiectul ”Culorile României”  demarează weekend-ul acesta și în comuna Mânzălești din județul Buzău

Un număr record de voluntari raportat la numărul de locuitori ai orașului, circa 400 de persoane, au participat astăzi la lucrări de recondiționare efectuate la mai multe obiective de interes public din Râmnicu Sărat. Cele peste patru tone de materiale folosite – lacuri, baițuri și vopsele - au fost donate de Policolor, în cadrul programului ”Culorile României”.
Lucrările au început în cursul dimineții, la Parcul Municipal și Stadion, și vor continua, timp de câteva săptămâni, la Liceul Economic, Colegiul Național ”Alexandru Vlahuță”, Școala nr.1, Școala ”Vasile Cristoforeanu” și  Cercul Militar, astfel că, la final, 4.000 de elevi și sportivi se vor bucura de condiții mai bune.
”Astăzi  am demarat în municipiul Râmnicu Sărat un amplu program de înfrumusețare urbană, pe care voluntarii   asociațiilor de tineret  îl vor desfășura în următoarele săptămâni. Sunt extrem de mândru de faptul că activitatea lor, concretizată în ani de muncă și sute de activități desfășurate în toată Europa, au adus o bună reputație Râmnicului Sărat. Astfel, am fost acceptați într-un proiect generos al Companiei Policolor. În urma acestei acțiuni, la care au luat parte câteva sute de voluntari, mai multe obiective din municipiul Râmnicu Sărat vor fi revopsite, iar mobilierul urban și gardurile unor instituții  își vor recăpăta culoarea. Le mulțumesc tuturor celor care au participat la acțiune, indiferent de rolul lor sau de timpul alocat, liderilor asociațiilor de tineret, și nu în ultimul rând, celor care au făcut posibilă prezența noastră în această poveste frumoasă: ”Culorile României”, a declarat primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan.





 “Culorile României are ca obiective principale sprijinirea cu materiale a proiectelor venite din zona urbană și rurală pe care comunitățile le susțin în fața Policolor și le pot implementa. Proiectele fie contribuie la păstrarea identității arhitectonice, fie își propun să redecoreze suprafețe mari din orașe sau sate, pentru a reîmprospăta viața comunităților, fie sunt lucrări de artă urbană care aduc culoare în zonele urbane, încărcate de gri.
”Campania ”Culorile României” este cea mai bună formă prin care să oferim celor care ne acordă încrederea lor, comunităților din România, un sprijin real. De aceea, și în acest an, ne-am îndreptat sponsorizările către comunitățile urbane și rurale care doresc să își reamenajeze obiectivele publice, astfel încât întreaga comunitate locală să se bucure de culoare și de un nou început. În cazul județului Buzău, alegerea de a fi împreună a fost una ușoară. Ne-a bucurat implicarea municipalității, dar mai ales a oamenilor. Numărul voluntarilor care doresc să își facă orașul Ramnicu Sarat mai frumos, precum și faptul că obiectivele de renovat sunt în principal din sistemul de învățământ,  au  făcut ca sponsorizarea de peste patru tone de lacuri și vopsele să fie un prim pas dintr-un proiect mai amplu în care ne dorim să fim alături de oamenii din oraș.  Cei 400 de voluntari care au ieșit să reîmprospăteze orașul sunt dovada vie că astfel de comunități au un potențial fantastic și merită mai multă atenție din partea tuturor”, spune  Marius Văcăroiu, CEO al grupului Policolor – Orgachim.




În acest week-end, lucrări de renovare realizate cu materiale donate în cadrul campaniei ”Culorile României”, vor continua în județul Buzău, la Mânzălești. Vor fi reparate zece școli și grădinițe, biblioteca comunală, Muzeul Timpul Omului, sediul Primăriei și centrul de informare Meledic.
Anul trecut, în cadul proiectului ”Culorile României”, Policolor a sprijinit comunitățile cu materiale al căror preț echivalent a fost de  250.000 de euro, iar anul acesta se estimează că celor 13 proiecte aflate în derulare, sau altele deja încheiate, le-au fost alocate produse în valoare de 120.000 euro.





Niciun comentariu: