marți, 7 iunie 2016

Policolor a lansat programul "Copii sanatosi"



Micii bucatari cu sorturi colorate s-au intrecut in realizarea de bucate si cocktail-uri pe baza de fructe si legume. 5 sfaturi de la Antonio Passarelli pentru parintii preocupati de alimentatia copiilor.

Distractie si educatie pentru o viata sanatoasa! De asta au avut parte sambata, 6 iunie copiii angajatilor Policolor, care au participat la  un eveniment din cadrul proiectului Copii sanatosi,  desfasurat la Muzeul National al Satului ”Dimitri Gusti” din Bucuresti.

Ca parinti, suntem preocupati de alimentatia sanatoasa pentru copiii nostri, dar mai mult decat atat, ne dorim sa-i educam, sa devina responsabili si sa poata lua singuri decizii legate de propria sanatate. Si cum deprinderile sanatoase se formeaza cel mai bine prin joc, Ziua Copilului a fost serbata in weekend-ul trecut de catre copiii angajatilor Policolor intr-un mod inedit: s-au intrecut in ateliere de gatit sau facut cocktailuri, sub atenta supraveghere a simpaticului bucatar italian Antonio Passarelli.
Specialistii in dezvoltarea copiilor recomanda ca incepand de la varste mici copiii sa fie incurajati sa participe in activitatile gospodaresti, mai ales la cele din bucatarie si la pregatirea meselor. Astfel, micutii se initiaza in viata cotidiana a familiei, isi imbogatesc cunostintele si sistemul de relationare sociala.

”Tocmai cu acest scop, de a incuraja si a indruma copiii spre o alimentatie sanatoasa am demarat proiectul Copii sanatosi. Toti participantii la evenimentul nostru au fost implicati in prepararea retetelor, au fost responsabilizati in legatura cu importanta alegerii ingredientelor naturale, iar la finalul activitatilor, cei mai muncitori si creativi au fost recompensati. Policolor va implementa in continuare programe de well being, pentru ca o companie se identifica prin valorile pe care le are, dar si prin alegerile pe care le face. Iar noi am ales sa facem diferenta prin timp de calitate petrecut si dupa orele de program. Vom avea actiuni noi si le vom continua pe cele care au reprezentat un succes, cum a fost si Copii Sanatosi, urmand sa tiparim si o carte de bucate”, a explicat Andreea Ion, manager HR Policolor.

Inainte de premierea micutilor bucatari cu sorturi colorate, amfitrionul evenimentului, Antonio Passarelli, a dat cateva sfaturi de care orice parinte ar trebui sa tina cont cand vine vorba de alimentatia copiilor:

1. Mic dejunul incarca bateriile pentru toata ziua, asa ca cel mai bine e sa iti educi copilul de la varste cat mai mici sa manance dimineata. Daca reusesti asta, sunt mari sanse sa pastreze acest obicei toata viata!

2. Copiii sunt mai dispusi sa manance ori sa incerce ceva nou daca participa la prepararea bucatelor. Este benefic si distractiv atat pentru parinte, cat si pentru copil, sa gateasca si sa se distreze impreuna. Ba chiar si implicarea celui mic in cumpararea alimentelor este recomandata!

3. Toate culorile tari din fructe si legume provin din substantele naturale ale plantelor, care au efecte benefice asupra corpului. Nu degeaba nutritionistii recomanda o hrana cat mai colorata in fiecare zi! Pune-i copilului in farfurie mancaruri si gustari pline de culoare, iar daca fructele si legumele sunt taiate si aranjate in forme atractive, cu siguranta le va savura!

4. Fara zahar! Zaharul nu contine substante nutriente si nu aduce beneficii organismului! E o sursa de calorii goale, creeaza dependenta si, pe termen lung, dauneaza corpului. In orice situatie puteti sa inlocuiti acest ingredient cu mierea.

-5. Toate gustarile pe care le dati copilului trebuie sa fie sanatoase, simple si gustoase, iar atunci cand nu aveti timp sa pregatiti ceva, cea mai simpla optiune sunt fructele. O alta varianta la-ndemana e ca in iaurtul natural sa adaugati fie un fruct proaspat, fie nuci ori seminte cu miere.

Evenimentul, parte a proiectului Copii sanatosi in Policolor,  a cuprins ateliere creative cu fructe si legume, pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani si competitie de gatit pentru categoria de varsta 8-14 ani. La sfarsit a avut loc partea cea mai distractiva, ”parada farfuriilor”, cand fiecare a avut prilejul de a gusta din ce au pregatit ceilalti.

Despre Policolor
Policolor, producator de lacuri si vopsele cu o experienta de peste 50 de ani in Romania, ofera solutii si produse pentru decorarea si finisarea casei - sub brandurile SPOR, DEKO Professional, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor - sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur si Silverpol - in cadrul Policolor Automotive si produse destinate acoperirilor industriale cu arie larga de aplicabilitati aflate in cadrul Policolor Industrial Coatings.
Produsele Policolor sunt prezente in peste 3.000 de magazine de retail traditional, in marile retele de bricolaj din Romania si in peste 1.000 de service-uri auto din tara. Compania dispune in prezent de o retea de 12 magazine proprii.

Grupul Policolor – Orgachim opereaza doua mari unitati de productie: Policolor Romania si Orgachim Bulgaria si este liderul regional in domeniul tehnologiei vopselelor si lacurilor in zona Sud-Est Europeana.

Mai multe informatii pe: www.policolor.ro



Niciun comentariu: