Atunci
cand portile castelului se deschid, acestea dezvaluie un taram desprins din
alta lume, o lume parca apusa, a elegantei la superlativ, a manierelor fine si
a bunul gust.
Astfel, Le Chateau devine o oaza de somptuozitate in
care sunt incapsulate toate detaliile de finete care constituie secretul unui
ceremonial de nunta cu aer regal, al unui eveniment corporate care garanteaza
succesul sau al unei ocazii sociale, cum ar fi un spectacol de teatru sau un
concert de muzica clasica desfasurate intr-un spatiu pretios.
Unul dintre ingredientele secrete care contribuie la
pastrarea povestii cu printese si printi se regaseste dincolo de stralucirea
candelabrelor, ascunsa de tablourile cu rol de fresce sociale desprinse din
viata aristocratiei si de pretiozitatea care te intampina in Le Chateau la tot
pasul. Acesta nu este nici piatra filozofala, nici pactul faustic, ci doar
priceperea echipei de specialisti din bucataria Le Chateau, condusi de chef
Cristian Oprea, intocmai ca un dirijor care isi conduce orchestra.
Pentru a va deschide apetitul nu doar catre frumos,
ci si pentru bucatele alese, astazi va vom prezenta doar cateva dintre
preparatele de nunta semnate de chef Cristian Oprea. In general, meniul de
nunta Le Chateau este un melanj echilibrat intre gastronomia internationala si
preparatele traditionale romanesti, reinterpretate intr-o nota moderna si
eleganta.
Traditionalele si neaosele mizilicuri se transforma
in elegante entrees iar papilele gustative ale oaspetilor la nunta vor fi
delectate cu preparate ca Raffaello de pata de pui cu coniac, nucsoara in
crusta de alune pe pat de castravete, quiche Lorraine cu somon fumee sau blini
de vanata cu mousse fetta, innobilat cu ulei de masline, condimentat usor cu
ciboullete si echilibrat cu rosie.
In ceea ce priveste preparatele din peste, chef
Oprea isi tenteaza oaspetii cu trei optiuni delicioase si rafinate: file
parizian de salau alaturi de orez cu
sofran, salata de telina verde si sos de lamaie cu capere, cod in crusta de
verdeturi cu piure de cartofi dulci si sos de unt si lamaie sau file intreg de
pastrav la grill, alaturi de care sunt asezate legume thai si sos de unt cu
citrice.
Dupa incursiunea culinara printre preparatele franceze,
italiene sau de inspiratie asiatica, oaspetii se vor intoarce pe autohtonul
colt de rai, de unde vor fi serviti cu sarmalute in foi de vita si de varza,
garnisite cu mamaliga grill si imbaiate in smantana grasa. Preparate si
prezentate intr-o maniera inedita, traditionalul fel de mancare va imbraca
haine noi, de sarbatoare, si poate rivaliza in savoare si aspect cu orice alt
preparat international.
Urmatoarea tentatie gastronomica poate fi, la
alegere, puiul grill cu joben de rosii concasate si scalie de parmezan; muschi
de porc impanat cu cartofi Wedges cu rozmarin si usturoi copt alaturi de salate
proaspete sau piept de curcan la cuptor, sos de coacaze cu placinta de
cruditati; ceafa de porc la gratar cu evantai de cartof copt, cimbrisor si sos
de unt cu verdeata.
In cele din urma, oaspetii vor fi rasfatati cu
specialitatea dulce Le Chateau, respectiv tortul savuros din mousse fin de
ciocolata neagra echilibrat cu mousse de ciocolata alba, inundat de fructe de
padure proaspete.
Ca in povestile cu fantani magice care nu vor seca
niciodata, oaspetii Le Chateau au la dispozitie un pachet nelimitat de bauturi
carbogazoase, sucuri naturale, apa, bere, whisky si crema de whisky, gin,
vodka, vermouth si vin nobil. In plus,
pentru ca nicio sarbatoare nu este sarbatoare cu adevarat fara sampanie,
invitatii sunt intampinati cu aceasta bautura.
Preparatele sunt puse cu grija pe farfurii,
bucataria se transforma intr-un laborator din care se ridica mirosuri
imbietoare si portile castelului se deschid, gata sa isi primeasca oaspetii.
www.le-chateau.ro
https://www.facebook.com/LeChateauBucharest
0725 333 333
0731 23 00 00
0721 222 122
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu