miercuri, 6 mai 2015

Artista Angela Berneanu a pictat-o live pe actrita Crina Matei


 
 

Saptamana ce tocmai a trecut a stat sub semnul artelor frumoase. La hotelul Intercontinental, in cadrul unui eveniment la care au fost invitate mai mult de 50 de persoane, au fost expuse o parte dintre picturile artistei Angela Berneanu. Spre deosebire de celelalte evenimente de gen, acest vernisaj a fost marcat de un moment iesit din tipare, prin realizarea unui tablou live, in fata invitatiilor. Cea care a acceptat invitatia de a-i fi muza artistei a fost binecunoscuta actrita Crina Matei. Momentul a fost completat perfect de vocea cantaretului Andrei Neagu, cunoscut publicului dupa participarea a X Factor, care a sustinut un mini-recital de cover-uri celebre.





Angela Berneanu a inceput sa picteze la varsta de 10 ani, insa mult mai tarziu si-a dat seama ca acesta trebuie sa fie drumul ei in viata. „Primul tablou l-am realizat la 10 ani, insa atunci m-am oprit. Peste ani am redescoperit lucrarea si atunci am realizat ca acesta trebuie sa fie drumul meu. Fac arta din pasiune, dar si pentru copiii cu boli grave. Toti banii care se strang din vanzarea lucrarilor mele merg la micutii cu probleme”, a explicat artista in cadrul evenimentului.

Momentan artista urmeaza cursurile Scolii Populare de Arta Pitesti, Pictura-Grafica, sub indrumarea Dnei Profesor Elena Zavulovici, care a avut amabilitatea sa spuna cateva cuvinte despre ea.

“Angela Berneanu gaseste modalitatea prin care sa exprime temperamentul sau, apropiat mai curand de voluptatea expansiunii libere a culorii, decat de constrângerea formelor riguroase. In pictura sa – portrete, peisaje, naturi statice – aspectele realitatii vizibile sunt reconstituite din mase mari de culoare, asternute cu tuse libere. Fluide, agitate din interior de impetuoasa afirmare a sensibilitatii sale, formele colorate dau impresia unei transcrieri spontane, ascund realul efort de elaborare a arhitecturii tabloului. Lumina din tablourile sale nu vine dintr-o anumita sursa exterioara, ci pare sa izvorasca din profunzimea lucrurilor prezentate.

In pictura sa se resimt ecouri expresioniste spre care o indruma temperamentul ei ardent, animata de energii profunde si irepresibile. Mijlocul plastic de construire a unei figuri, a unui obiect oarecare este, de regula, culoarea bogata si proaspata. Cand apeleaza la conturul grafic, acesta este masiv, greoi, zdrentuit de lumina, in asa fel incat devine, de fapt, un element cromatic al compozitiei.

Lucrarile sale sunt elaborate dupa legi plastice, proprii, parasind cadrul conventional al tabloului.

Angela Berneanu stie sa-si pastreze spontaneitatea si libertatea gestului. Ea ajunge la o sinteza intre sugestiile figurative si elementele abstracte in ansambluri bine organizate.

Subiectele inspirate din viata de zi cu zi sunt tratate intr–o maniera bidimensionala, cu forme stilizate, accentele grafice intervenind discret, subliniind planurile suprafetelor colorate.

In panzele Angelei tendinta narativa intalneste o anume vehementa a gestului, care acorda tuselor o energie speciala, iar petelor de culoare un contrast puternic.

Majoritatea lucrarilor au o paleta stralucitoare, punand accent pe expresivitatea tuselor si a liniilor.

De remarcat sunt si griurile colorate, care construiesc suprafata tablourilor sau farmecele integrate constructiei plastice, forme expresive, chiar daca uneori sunt reduse la contururi grafice.

Se poate concluziona faptul ca Angela este candidata la o virtuala nemurire prin actul de creatie pe care il realizeaza”.
 
 
 

Creatiile artistei pot fi vizionate pe pagina de Facebook:  https://www.facebook.com/AngelaBerneanu?fref=ts

Niciun comentariu: