marți, 25 august 2009

Hillary Clinton, femeia careia nu-i lipseste niciodata curajul


Face parte din lumea femeilor orgolioase si temerare ale Planetei. Ii admir consecventa, cu care joaca de mai bine de noua ani, pe scena politica a Statelor Unite. Pentru ea nu exista niciun buton pe care sa scrie stop, pause sau rewind. Merge mai departe, infruntand capriciile vietii cu puterea unui Ahile, trecand cu diplomatie, asa cum numai un politician stie sa o faca, peste atacurile presei, dupa scandalul Bill Clinton- Monika Lewinski, sau dupa acuzatiile de lesbianism. Daca m-ar intreba cineva, obligandu-ma sa raspund imediat, fara timp de gandire si limitandu-ma numai la o persoana, pe cine admir cel mai mult, nu mi-ar fi deloc dificil sa decid cine imi place. Raspunsul e Hillary Clinton, femeia puternica pentru care infrangerea e o noua provocare. Urmele inca nedecolorate ale afiselor electorale, in care chipul ei zambea anul trecut, cu speranta ca va ajunge presedintele Statelor Unite, nu s-au sters. Doreste sa mai candideze la marele post peste patru ani, multumindu-se deocamdata cu job-ul de secretar de Stat in administratia Obama. Dupa ce a pierdut alegerile in 2008 a lacrimat, apoi zambetul larg i s-a reinstalat pe chip. Era clar ca nu se va opri aici si s-a transformat dintr-o pietricica neinsemnata, intr-o nestemata nepretuita. A aratat tuturor ca poate. Doreste sa demonstreze ca nimic nu ii va sta in cale pentru a-si atinge scopul.

Avocat de meserie, cariera sa politica a prins contur in anul 2000, cand a fost aleasa in senatul Statelor Unite. Astfel, Hillary Clinton a devenit singura sotie de presedinte care a candidat pentru o functie publica si prima femeie din istoria Americii, care a reprezentat New York-ul ca senator. Este omul care si-a depasit limitele, infruntand in viata capcane si intorsaturi neasteptate. Datorita indiferentei afisate presei atunci cand sotul sau, Bill Clinton, cel de-al patruzeci si doilea presedinte al Statelor Unite, a iscat scandalul cu Monika Lewinski, Hillary a fost acuzata de lesbianism. Se presupunea ca avea o relatie de amor cu Huma Abedin, o tanara din stuff-ul ei, care i-a fost mana dreapta in campania electorala. Lipsa de reactie in scandalul Monika Lewinski a alimentat tot felul de presupuneri. Toate s-au abatut asupra ei ca niste copii plangaciosi care nu le lasa parintilor istoviti niciun moment de liniste. Scandalurile sexuale erau armele cu care adversarii politici isi pavau drumul spre putere. Puterea pe care Hilarry Clinton o va detine intotdeauna, chiar daca nu e presedinte. Chipul ei arata expresia omului hotarat, iar umbra incapatanarii ii coloreaza ochii. Nu se lasa, si traieste cu speranta ca viitorul se va arata sub auspicii mai bune si in viata ei.

4 comentarii:

SoSheSays spunea...

Si eu o admir pe Hillary !
Este o femeie care stie ce inseamna puterea si este un politician foarte talentat! Ma bucur ca ai scris despre ea!

madalina spunea...

ok! iti sunt recunoscatoare pentru mesaj... nu stiu daca exista multe femei care o apreciaza, insa ar trebuie sa existe femei care sa invete cate ceva de la ea.

Anonim spunea...

come on....e lame tare femeia asta...astept pareri despre Maica Tereza ca rolle model...

madalina spunea...

hello Anonimule! bine ai venit pe blog-ul meu! nu ti spun decat atat: m-as scrinti daca as vedea lucrurile cu un ochi limpede. O carpim si noi pe aici, pe colo, ca pe o barca sparta... ciao si te mai astep :)