miercuri, 22 iulie 2009

MODA CA UN DROG


Cultura noastra urbana aduce in prim-plan moda. In orice mediu social te-ai invarti, acolo trebuie sa existe o moda. Nu putem trai fara ea, e ca noaptea dupa zi, sau ca soarele dupa ploaie. Iar cei care au o imaginatie peste limite, ies din anonimat printr-un amestec de idei in fashion, care ii fac remarcati. Unii se remarca pozitiv, altii negativ.

A fi la moda inseamna sa tii pasul ca un soldat bine instruit cu dimensiunile unei rochii, cu forma si culoarea unui trench sau al unui palton, cu tocul unui pantof de exemplu... Pentru multi oameni moda este ca un joc de-a soarecele si pisica. Nu se pot adapta in totalitate la "noile tendinte", dar parca ar vrea sa se conformeze si ei cu ultimele zvonuri, in materie de tzoale, venite de la Paris. La noi sunt multi nepriceputi pentru care, "a fi la moda" nu e decat un arificiu de creier inconstient, din care rezulta o tzinuta de balci. Habar nu au sa asorteze hainele intre ele si de cele mai multe ori aleg sa imbrace ceva pretentios cand nu e cazul. Au parca o pornire interioara spre perfectiune, dar in acelasi timp le e teama sa o atinga... Nu judec! Nu toti oamenii se nasc cu acesta inclinatie spre frumos... dar sunt sigura ca se pot educa in timp. Din pacate multi nu fac acest lucru, continua sa arunce pe ei bluza aceea, numai pentru ca se poarta si un pantalon din acela, tot numai pentru ca se poarta, fara sa vada, sau fara sa poata vedea ca de fapt ele nu se potrivesc de niciun fel. Insa astfel de oameni considera ca sunt la moda...sau cel putin isi doresc...

Dar exista si cei pentru care moda e sfanta! Ca o stiinta sau ca un drog care le-a intrat bine in sange. Acestia respira trendul prin fiecare por. Stiu sa rascoleasca bine prin magazine dupa lucruri frumoase pe care le pot asorta impecabil. Au "viziunea modei"! Creeaza garderobe virtuale personale si combinatii vestimentare de toata frumusetea... Acesti "vizionari" sunt nemilosi cu cei pentru care vesmintele sunt doar o necesitate, dar sunt de-a dreptul rautaciosi si ironici cu cei care pangaresc si batjocoresc moda, purtand ostentativ hainele si accesoriile fara pic de gust.

Niciun comentariu: