joi, 23 iunie 2016

Sfaturi esentiale pentru organizarea botezului perfect



Unul dintre cele mai frumoase momente din viata unui om este nasterea unui copil. Tocmai de aceea, petrecerile de botez se numara printre evenimentele incarcate de emotie si de spiritualitate pe care le poate gazdui Castelul din Inima Orasului.
Desi in general astfel de petreceri sunt mai restranse, de multe ori se poate intampla ca petrecerea de botez sa capete si chiar sa rivalizeze in amploare cu cea de nunta.

Organizarea unui botez necesita la fel de multa implicare, daruire si, desigur, profesionalism ca in cadrul oricarui alt eveniment. Prin urmare, astazi va oferim cateva sfaturi pretioase pentru organizarea unui eveniment cu o asemenea incarcatura emotionala.
Organizarea unui botez in 4 pasi
1. Primul pas in organizarea botezului este alcatuirea listei de invitati. In cazul nuntilor, invitatile se trimit in general cu 3 luni inainte de eveniment iar salonul poate fi rezervat chiar si cu un an inainte. In cazul organizarii unui botez, lucrurile stau putin diferit. O parte dintre mame aleg sa isi rezerve locatia pentru botez inca din ultimele luni de sarcina insa cele mai multe dintre ele prefera sa faca acest lucru dupa venirea pe lume micului print sau a micutei printese. Din aceste motive, invitatiile de botez se trimit, potrivit etichetei cu o luna inainte de botez iar in situatii exceptionale cu doua saptamani inaintea evenimentului. Organizarea unui botez presupune efort insa cu ajutorul echipei de specialisti dedicati Le Chateau, pregatiti sa faca fata oricarei situatii, aceasta va deveni aproape o joaca de copii.
2. Alegeti sala in functie de numarul de invitati. Atunci cand organizarea unui botez presupune un numar foarte mare de invitati, parintii trebuie sa aleaga o locatie suficient de incapatoare pentru toata lumea astfel incat cei prezenti la acest moment special sa nu se simta inghesuiti si sa se poata distra in voie.
3. Alegeti un meniu de botez variat. In general, meniurile de botez sunt formate din aperitiv, peste si friptura insa spre deliciul tuturor oaspetilor care trec pragul Le Chateau, meniul de botez este rafinat, elegant si savuros. Castelul din Inima Orasului ii imbie pe toti cei care vor asista la petrecerea de botez cu preparate traditionale interpretate intr-o maniera contemporana, precum si cu preparate inspirate din gastronomia internationala. Muschiulet de porc gatit sous vide, sos demi-glace cu vin de Porto, curcan gatit slow-cook cu crema Camambert, duo sos de vin deshidratat cu aroma de padure Mediteraneeana si sos de mere cu fructe de padure, turnulet de legume la gratar cu dressing aceto balsamico 8 ani vechime, carfofi Definoise cu branza de capra sunt doar cateva dintre delicatesele care vor putea fi incluse in meniul de botez. La final, cofetarii iscusiti ii vor imbia pe cei mari si pe cei mici cu un tort savuros, personalizat.
4. Nu uitati de meniurile de botez pentru copii. La o petrecere de botez sunt prezenti de cele mai multe ori si copii iar preferintele lor pot fi complet diferite de cele ale adultilor. Tocmai din acest motiv, in urma discutiei cu echipa Le Chateau botezul poate include si acest detaliu.


Niciun comentariu: