luni, 18 ianuarie 2016

Regenerarea țesuturilor cu plasmă din sângele pacientului





Premieră medicală în stomatologia din România:


O procedură din ce în ce mai populară la nivel mondial în estetica facială, traumatologie, ortopedie sau ginecologie, își dovedește eficiența și în stomatologie. Cunoscută sub denumirea de Plasmolifting și constând în injectarea în zona afectată, a plasmei obținute chiar din sângele pacientului, tehnica a fost implementată în premieră în cadrul Clinicii Art Implant din București, de dr. Laura Mocanu, specialist în stomatologie generală.

Se recoltează sânge de la pacient și se prelucrează cu un set unic de eprubete biotehnologice vidate, printr-un procedeu special de centifugare, pentru obținerea plasmei trombocitare, numit PRP (Platelet Rich Plasma). Aceasta este baza uneia dintre cele mai inofensive și netoxice metode de control în procesul de regenerare, care folosește doar resursele proprii ale organismului.



”Ca rezultat, se obține o formulă specială, bogată în trombocite, hormoni de creștere, celule stem, vitamine și minerale, care se va introduce ca produs finit în țesuturile parodonțiului dentar sau în orice altă zonă a cavității orale, în care e necesară regenerarea”, explică dr. Laura Mocanu.
Potrivit specialistului Clinicii Art Implant, este vorba de o invenție a doi cercetători ruși, dr. Renat R. Ahemerov și dr. Roman F. Zarudii, care se bucură deja de recunoașterea și de susținerea medicilor din toată lumea, care o folosesc în tratamentul și profilaxia unor boli, în domeniile esteticii faciale, stomatologiei, ortopediei, gincologiei etc. La baza acestei proceduri stau hormonii de creștere (peste 60 la număr) și celulele stem pe care le avem depozitate în sângele periferic.



Scopul nu e doar de tratare a proceselor inflamatorii, ci și de regenerare a zonei afectate, de restabilire a culorii, formei și consistenței țesutului (inclusiv cel osos), astfel încât procedura poate fi utilizată în parodontită generalizată, gingivită, parodontită localizată, cicatrici gingivale, alveolită, operații de implant, extracția dinților, periimplantită, profilaxia maladiilor țesutului parodonțiul


”Substanța obținută se va injecta local, în țesuturile afectate ale gingiilor - nu vă speriați, pentru că acele sunt foarte mici! -, în locurile unde se inseră implanturile unde există implanturi dentare afectate, în liftingul sinusal, în alveolele dinților extrași, în timpul proceselor infecțioase și inflamatorii ale părților moi din cavitatea bucală, cronice sau acute ori în timpul tratamentului ortodontic pentru stimularea osoasă. Datorită factorilor de creștere pe care îi conține, plasma trombocitară injectată în țesuturi favorizează formarea capilarelor, normalizează hidrodinamica, respirația tisulară și schimbul de substanțe”, subliniază dr. Laura Mocanu.

Ea susține că toate aceste caracteristici întăresc țesutul osos și activează imunitatea locală. În plus, un avantaj indiscutabil al procedurii este inofensivitatea acestuia față de restul organismului. Fiind un produs propriu al organismului, Plasmolifting-ul nu este toxic și exclude orice reacții de respingere, alergice sau infecțioase.

Niciun comentariu: