vineri, 31 iulie 2015

Roxana Iliescu alege sa stocheze celule stem la nastere



Marti, 28 iulie, a avut loc atelierul "Incepe viata de mama cu dreptul" sustinut de Roxana Gabor-Iliescu si sprijinit de una dintre cele mai vechi si mai cunoscute banci de celule stem din Romania, Biogenis. La eveniment au fost prezenti jurnalisti si peste 50 de gravide, care au aflat informatii utile despre cum sa isi faca cele noua luni de sarcina, dar si primele saptamani ale maternitatii un vis frumos si implinit!



Jurnalista, om de televiziune si mama a doua fete, carora le va darui o surioara in putin timp, Roxana Gabor-Iliescu s-a aflat la eveniment in calitate de gazda, impartasindu-le astfel, mamelor prezente, cateva detalii din experientele sarcinilor si nasterilor anterioare, inclusiv diferenta dintre o nastere naturala si o cezariana, dar si cum ar fi starea emotionala prin care trebuie sa treaca o femeie insarcinata in decursul celor noua luni.

"Din pacate in Romania se opteaza mult prea usor pentru operatia de cezariana, din motive ce nu ar implica neaparat aceasta recomandare", a declarat medicul primar obstetrica-ginecologie Marius Romila.



Roxana Gabor-Iliescu: "Celulele stem pot salva vieti"

Roxana Gabor-Iliescu a ales sa isi recolteze celulele stem pentru a evita orice risc aparut in timpul vietii copiilor sai: "Stiu cat de importanta este recoltarea celulelor stem, am apelat la aceasta modalitate si la cea de-a doua nastere, dar am avut o usoara frustrare deoarece nu am avut cu cine sa discut. Este necesar sa stim unde se duc cutiile cu celule stem pentru ca acolo este o parte din sufletul copiilor nostri. Intotdeauna mi-am dorit sa stiu ca cel care a prelevat este o fiinta vie, caruia ii pasa de copilul meu. Destinul m-a facut sa ii intalnesc pe reprezentantii bancii de celule stem, Biogenis, oameni care in primul rand, respecta gravidutele si sufletelul care urmeaza sa fie adus pe lume. Celulele stem pot salva vieti, pot vindeca diferite boli, cum ar fi cele ale sangelui si nu numai. Orice parinte trebuie sa se informeze inainte de a face acest pas, iar aici, la Biogenis, am avut ocazia sa imi aleg pachetul dorit de recoltare, din paleta cea mai larga existenta la acest moment pe piata", a marturisit jurnalista.

Kit-ul de recoltare achizitionat de aceasta mai contine si: prelucrarea unei portiuni de cordon, prelucrarea, izolarea si extragerea celulelor stem, purificare ADN mama si copil, pachet de asistenta la transplant si un pachet de 101 teste genetice si are un pret estimativ de 2000 Euro.



Alaturi de Roxana Gabor-Iliescu, la eveniment s-au aflat si medicul primar obstetrica-ginecologie Marius Romila, terapeutul Carmen Pastiu, practician acreditat al metodei "Calatoria", care a propus tuturor gravidelor cateva exercitii de relaxare si de conectare cu bebelusul lor si dr. Dorin Pirciog, director general Biogenis. Publicul format aproape in totalitate din femei insarcinate, a mai aflat ca in 2014, pentru prima oara o fetita in varsta de trei ani, Anastasia, diagnosticata cu tetrapareza spastica a fost supusa transplantului cu celule stem mezenchimale izolate in laboratorul Biogenis.

Dr. Dorin Pirciog: "Dupa transplant, Anastasia a spus pentru prima data «mama»"

"In aceasta frumoasa calatorie, noi consideram ca sunteti partenerii nostri pentru o viata intreaga si nu doar o perioada scurta de timp. La Biogenis, cei care aleg sa faca acest pas au ocazia de a stoca celulele stem pe o perioada de 18 ani, apoi copilul devenit acum adult va putea sa semneze chiar el pentru probele luate la nastere. Chiar in ultimii sase ani de zile sau facut progrese remarcabile in ceea ce priveste utilizarea celulelor stem in lume. Si pentru a dovedi progresul medicinei regenerative moderne, in 2014, o fetita in varsta de trei ani, pe numele sau: Anastasia, diagnosticata cu tetrapareza spastica a fost supusa transplantului cu celule stem mezenchimale izolate in laboratorul Biogenis. Acest lucru s-a intamplat pentru prima data in Romania si chiar dupa primul tratament, fetita a luat in greutate si a spus pentru prima data cuvantul «mama»", a declarat dr. Dorin Pirciog, director general Biogenis.


Atelierul «Incepe viata de mama cu dreptul» a fost sprijinit de Biogenis, specialistii in celule stem si medicina viitorului, alaturi de ErFi, magazinul specializat in care gasiti toate produsele necesare gravidelor, mamicilor si bineinteles bebelusilor si copiilor, dar si Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti.

Niciun comentariu: