joi, 30 octombrie 2014

Valea cu Pești a organizat tabara de pictură „Secvențe de toamnă pe Transfăgărășan”




 La hotelul „Valea cu Pești” se desfășoară zilele acestea tabăra de pictură „Secvențe de toamnă pe Transfăgărășan”. Aceasta a adunat pictori consacrați, dar și jurnaliști din presa scrisă și online, pasionați de desen, din toată țara, care surprind prin tablourile lor frumusețea munților Făgăraș, a lacului Vidraru și a celui mai spectaculos drum din România, Transfăgărășan, toamna.

Invitatul de onoare este Emil Marinov Tzeinski, pictor de icoane și grafică din Bulgaria. Stabilit în Milano de 30 de ani, acesta a avut expoziții în toată Europa, în America, dar și în Japonia, cea mai importantă fiind cea de la Vatican. La începutul lunii octombrie, pictorul bulgar a avut o expoziție de icoane la Parlamentul României.

Tabăra „Secvențe de toamnă pe Transfăgărășan” se bucură și de prezența lui Cristian Dumitru Neacșu, un copil foarte talentat de doar 11 ani, elev al Liceului de Artă „Tonitza” din București.


Fără a fi mai puțin importanți, îi menționăm și pe ceilalți pictori care participă la proiectul de promovare a zonei Transfăgărășan: Ioan Aurel Gârjoabă, Ami Vasilescu, Rareș Kerekeș, Corina Rob, Vișan Teodor, Goia Radu, Cristina Chirilă și Maria Iacob.

La evenimentul de creație ni s-a alăturat gașca Zurli, într-un joc de culori și emoții.

Tabăra a început luni, 27 octombrie, și face parte dintr-un proiect de promovare a zonei Transfăgărășanului. De la pânze, uleiuri și culori, până la mâncare tradițională, piscină și plimbări cu vaporașul, gazdele de la hotelul Valea cu Pești au asigurat tot confortul și buna-dispoziție a invitaților.

„Secvențe de toamnă pe Transfăgărășan” se va încheia cu un vernisaj care va avea loc miercuri, 29 octombrie, prin acordarea de diplome de participare. Alături de partenerul media ziarul Turism Club, se mai află Libertatea, Ring, România TV, lumeaintrend.ro, eva.ro, netpub.ro.

Niciun comentariu: