duminică, 1 noiembrie 2009

Totul e sumbru...


Ma gandeam aseara, privind la televizor zecile de stiri negative, ca traim vremuri nenorocite. Criza, boli de care nu credeam ca voi auzi vreodata, crime insutite, oameni care nu au ce manca, sau care mor de frig in propria casa, pentru ca nu au cu ce sa se incalzeasca. Preoti si calugari care fac sex cu barbati in lacasurile sfinte ca si cum ar avea roluri de porno staruri, nicidecum de trimisi ai lui Dumnezeu, politicieni care trag cu dintii de putere ca niste fiare din jungla. Parca am devenit cu totii suflete reci, bantuiti de pacate existentiale ce ne paveaza drumul spre iad. De fapt sunt sigura ca iadul e aici, pe pamant, iar daca pana acum il percepeam ca pe un mit, acum imi e familiar. Raiul ramane necunoscuta din viata mea, iar ecuatia lumii in care traiesc se modifica de la o zi la alta, devenind din ce in ce mai complicata. Imi revin in minte zilele blande ale anilior trecuti, cand nu existau atat de multe nenorociri, iar fericirea isi facea loc mult mai des printre noi. Toate de derulau sub auspicii mai bune, iar problemele, chiar daca existau, isi gaseau rezolvarea mult mai usor. Din fericire ramanem cu speranta. Vremurile sperantei nu se vor termina niciodata. Ea ne tine in picioare, ea ne da rabdare si ne aminteste ca undeva, pe acest pamant exista si raiul, nu numai iadul. Imi doresc ca in aceasta iarna, ce deja s-a instalat si face viata si mai sumbra, sa gasesc un firicel de raza de soare care sa ma incalzeasca pana la primul boboc de floare al primaverii. Urasc iarna, urasc anul asta mult prea crizat, bolnav de gripa porcina si de politicieni la fel de rau-intentionati ca intotdeauna. Ma hranesc cu speranta ca si la noi viata va capata consistenta la care ravnim de mai bine de 20 de ani, insa am obosit sa mai si sper.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Sto soffrendo della stessa incertezza...mi chiedo dove ci porta tutta questa sporcizzia e cattiveria nella vita!

Din pacate ceea ce se intampla actual la nivel mondial este ireversibil. Daca ar fi posibil:) ..as vrea sa imaginez totul doar ca un film regizat prost- cu optiunea ca maine dimineata sa ma trezesc la realitate!
Felicitari pentru capacitatea de a surpinde si analisa atat de bine realitatea...
Cari saluti da Roma!

madalina spunea...

Cristina din Roma... O fata desteapta si cu multe energii pozitive. te mai astept Cris pe blog!

Anonim spunea...

In lumea asta atat de prost croita, de la o vreme incoace, exista totusi si lucruri pozitive. E drept, ca de mai mica importanta, dar, asa cum zici si tu, ne alimenteaza sperantele pentru o lume mai buna.
In mare parte, nenorocirile de azi sunt alimentate de criza grava prin care trecem. Am certitudinea ca odata criza mondiala trecuta, soarele va rasari din nou pe strada noastra.

madalina spunea...

sa fie cum spui tu.

Claudia Balan spunea...

Din fericire, mai exista oameni ca tine, oameni care aleg sa nu faca parte din turma, sa nu se complaca in mocirla. Te admir pentru puterea ta de a decide ce este mai bine pentru tine si de a te debarasa de tot ceea ce este negativ, de ceea ce te transformă în clasa de oameni prezentată de tine în această postare. Sper ca ai inteles la ce fac referire prin fraza cu admiratul. Te pup

madalina spunea...

ptr Claudia: iti multumesc ptr comment, insa ceea ce voiam sa spun este ca in societatea romaneasca de azi e din ce in ce mai greu sa "respiri". te sufoca orice si ajungi un supravietuitor disperat care nu stie daca va mai putea iesi din groapa asta vreodata. traiesti in virtutea inertiei si nu stii sigur ce te asteapta maine. imi doresc ca in cativa ani, cel mult 3 sa parasesc Romania. si o voi face fara nici o urma de regret.

Claudia Balan spunea...

Comentariul meu nu avea stricta legatura cu postarea ta, pur si simplu am vrut sa iti transmit ca te respect mult. Sunt sigura ca vei reusi sa pleci din Romania. Sper sa iti fie bine, oriunde ai alege sa pleci. Apropo, unde ai vrea sa te stabilesti?

madalina spunea...

... oriunde imi va putea fi mai bine decat aici.

Tasha spunea...

Subscriu,urasc multe si eu...dar,din pacate trebuie sa merg mai departe cu bune cu rele...hai,sa fim increzatoare in faptul ca noile alegeri poate vor fi aducatoare de schimbari,iar anul care va veni va fi unul primenit,cu mai putine rele...
Si apoi nu uita un lucru,voi tinerii trebuie sa luati atitudine...so,nu da bir cu fugitii,incearca sa faci ceva pentru tara ta,care are nevoie de oameni ca tine!

madalina spunea...

te salut Tasha si bine ai venit pe blog-ul meu. ai dreptate in multe privinte, insa de multe ori simt ca traiesc in van...am foarte multi prieteni care au ales sa dea bir cu fugitii si pe care in acest moment ii invidiez. sunt oameni realizati, oameni pentru care grija zilei de maine nu mai e o problema majora. increderea in oamenii politici imi lipseste cu desavarsire, ii vad pe toti ca pe niste termite ce vor sa adune tot din jurul lor. nepasatori fata de tot, fata de toti cei care isi duc zilele cu greu. ai vazut vreodata Tasha cum traieste o batrana singura de 80 de ani la tzara? traieste primitiv intr-o Romanie care se vrea a fi europeana. la fel de primitiv traieste si la oras... nu vreau sa ajung asa, iar tot ceea ce se intampla in Romania nu ma lasa decat sa imi imaginez ca voi ajunge o baba frustrata care va regreta ca nu a facut pasul cel mare cand a trebuit ptr a nu se trezi la 80 de ani un cetatean cu pesia de 2 lei.