vineri, 7 august 2009

Despre chefurile de odinioara


Cheful, chindia, paranghelia sau ceaiul, asa cum obisnuiau sa numeasca petrecerile mama, tata si noi astia trecuti de 28 de ani, sunt o chestie "old fashion" pentru multi. Acum distractiile se tin in cluburi, discoteci sau terase simandicoase de pe marginea Herastraului, in cazul bucurestenilor, cu fetitze la fel de simandicoase. Adio intalnirilor in apartamentele golite de parinti plecati in concediu sau la tzara... Adio chindiilor cu iz de vodca la cutie sau vin fiert pentru domnisoarele care nu beau alcool...Nici noptile zgomotoase de pe scara blocului, care nu lasau vecinii sa doarma din cauza ritmurilor de rock, punk sau manele in unele cazuri, nu mai sunt la moda. Cand eram si eu participant direct la astfel de actiuni :) aveam convingerea ca voi petrece asa intotdeauna dar, din pacate, vremurile s-au schimbat. Nu mai exista acea comuniune de spirit, oamenii au o boala contagioasa numita individualism, de care mie mi-e frica. Tu ai mai merge la astfel de petreceri organizate in casa amicilor tai? Mie sincer, mi-e putin dor...

8 comentarii:

Anonim spunea...

Da, cred ca tuturor ne e dor de ceaiuri. A fost o perioada frumoasa.
Super tare poza !!

madalina spunea...

intotdeauna poza face totul

Xavier spunea...

Je me souviens de ma premiere party, j'avais alors 11 ans... Mon grand frere plus age de 7 ans avait organise une 'boum' dans le garage de la maison, avec une sono improvisee, des matelas au sols, quelques lumieres colorees,...et beaucoup d'alcool! Il y avait du monde, des jolies filles, de la bonne musique, et j'ai danse comme un fou. J'ai bu ce soir la enormement, peut etre meme c'est la fois ou j'ai bu le plus d'alcool en une seule fois de toute ma vie! S'en est suivi un 'trou noir' et un bon ami de mon frere m'a recupere alors que j'etais sorti dans le jardin, je me trouvais allonge dans la neige en tee shirt, et je ne sentait plus rien...Puis, une fois revenu dans ce garage, j'ai vu le plafond de toutes les couleurs tourner, tourner,...j'etait malade,...et c'est pourtant l'un de mes meilleurs souvenirs!

madalina spunea...

uau, prima petrecere la 11 ani!

adela sirghie spunea...

ah, faimoasele invitatii la ceaiuri dansante!
uneori aveai norocul ca baiatul pe care il placi sa iti ceara prietenia!

madalina spunea...

ce dradutz...da Adela ai dreptate!

ce frumoasa si importanta ma simteam in acele momente...off, unde sunt vremurile de atunci?

Anonim spunea...

pai ia "fa" de un party! :)) ca inca se poate :P. mihaela

madalina spunea...

nu am unde Mihaela... apartamentul e mic si momentan sunem 8 in casa. am 6 catei- 2 mari si 4 bucati de numai 3 saptamani. poate cand ne mai eliberam... te mai astept pe blog. ciao.