vineri, 31 iulie 2015

Roxana Iliescu alege sa stocheze celule stem la nastere



Marti, 28 iulie, a avut loc atelierul "Incepe viata de mama cu dreptul" sustinut de Roxana Gabor-Iliescu si sprijinit de una dintre cele mai vechi si mai cunoscute banci de celule stem din Romania, Biogenis. La eveniment au fost prezenti jurnalisti si peste 50 de gravide, care au aflat informatii utile despre cum sa isi faca cele noua luni de sarcina, dar si primele saptamani ale maternitatii un vis frumos si implinit!



Jurnalista, om de televiziune si mama a doua fete, carora le va darui o surioara in putin timp, Roxana Gabor-Iliescu s-a aflat la eveniment in calitate de gazda, impartasindu-le astfel, mamelor prezente, cateva detalii din experientele sarcinilor si nasterilor anterioare, inclusiv diferenta dintre o nastere naturala si o cezariana, dar si cum ar fi starea emotionala prin care trebuie sa treaca o femeie insarcinata in decursul celor noua luni.

"Din pacate in Romania se opteaza mult prea usor pentru operatia de cezariana, din motive ce nu ar implica neaparat aceasta recomandare", a declarat medicul primar obstetrica-ginecologie Marius Romila.



Roxana Gabor-Iliescu: "Celulele stem pot salva vieti"

Roxana Gabor-Iliescu a ales sa isi recolteze celulele stem pentru a evita orice risc aparut in timpul vietii copiilor sai: "Stiu cat de importanta este recoltarea celulelor stem, am apelat la aceasta modalitate si la cea de-a doua nastere, dar am avut o usoara frustrare deoarece nu am avut cu cine sa discut. Este necesar sa stim unde se duc cutiile cu celule stem pentru ca acolo este o parte din sufletul copiilor nostri. Intotdeauna mi-am dorit sa stiu ca cel care a prelevat este o fiinta vie, caruia ii pasa de copilul meu. Destinul m-a facut sa ii intalnesc pe reprezentantii bancii de celule stem, Biogenis, oameni care in primul rand, respecta gravidutele si sufletelul care urmeaza sa fie adus pe lume. Celulele stem pot salva vieti, pot vindeca diferite boli, cum ar fi cele ale sangelui si nu numai. Orice parinte trebuie sa se informeze inainte de a face acest pas, iar aici, la Biogenis, am avut ocazia sa imi aleg pachetul dorit de recoltare, din paleta cea mai larga existenta la acest moment pe piata", a marturisit jurnalista.

Kit-ul de recoltare achizitionat de aceasta mai contine si: prelucrarea unei portiuni de cordon, prelucrarea, izolarea si extragerea celulelor stem, purificare ADN mama si copil, pachet de asistenta la transplant si un pachet de 101 teste genetice si are un pret estimativ de 2000 Euro.



Alaturi de Roxana Gabor-Iliescu, la eveniment s-au aflat si medicul primar obstetrica-ginecologie Marius Romila, terapeutul Carmen Pastiu, practician acreditat al metodei "Calatoria", care a propus tuturor gravidelor cateva exercitii de relaxare si de conectare cu bebelusul lor si dr. Dorin Pirciog, director general Biogenis. Publicul format aproape in totalitate din femei insarcinate, a mai aflat ca in 2014, pentru prima oara o fetita in varsta de trei ani, Anastasia, diagnosticata cu tetrapareza spastica a fost supusa transplantului cu celule stem mezenchimale izolate in laboratorul Biogenis.

Dr. Dorin Pirciog: "Dupa transplant, Anastasia a spus pentru prima data «mama»"

"In aceasta frumoasa calatorie, noi consideram ca sunteti partenerii nostri pentru o viata intreaga si nu doar o perioada scurta de timp. La Biogenis, cei care aleg sa faca acest pas au ocazia de a stoca celulele stem pe o perioada de 18 ani, apoi copilul devenit acum adult va putea sa semneze chiar el pentru probele luate la nastere. Chiar in ultimii sase ani de zile sau facut progrese remarcabile in ceea ce priveste utilizarea celulelor stem in lume. Si pentru a dovedi progresul medicinei regenerative moderne, in 2014, o fetita in varsta de trei ani, pe numele sau: Anastasia, diagnosticata cu tetrapareza spastica a fost supusa transplantului cu celule stem mezenchimale izolate in laboratorul Biogenis. Acest lucru s-a intamplat pentru prima data in Romania si chiar dupa primul tratament, fetita a luat in greutate si a spus pentru prima data cuvantul «mama»", a declarat dr. Dorin Pirciog, director general Biogenis.


Atelierul «Incepe viata de mama cu dreptul» a fost sprijinit de Biogenis, specialistii in celule stem si medicina viitorului, alaturi de ErFi, magazinul specializat in care gasiti toate produsele necesare gravidelor, mamicilor si bineinteles bebelusilor si copiilor, dar si Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti.

miercuri, 29 iulie 2015

Nunta la castel, in centrul Bucurestiului




Cand am trecut pentru prima data pragul Le Chateau pur si simplu am pasit in alta lume, in alta epoca. Atmosfera magica si totodata foarte eleganta, cu detalii specifice decorului unui castel din basme, in care parca intamplator au ajuns elemente de tehnologie moderna, perfect armonizate – toate acestea mi-au taiat respiratia si mi-am spus atunci ca aici voi organiza “nuntile la palat” din inima capitalei.

Nunta la castelul din inima orasului

Le Chateau este situat chiar in centrul Bucurestiului, iar odata ce-i treci portile pur si simplu te desprinzi de atmosfera urbana si patrunzi intr-un spatiu de basm. 


De ce o nunta la palat?

Trendul nuntilor la castel a fost initiat de vedetele de la Hollywood si imbratisat de fiecare femeie care si-a dorit cel putin o data in viata sa fie printesa.

Atmosfera regala al unei nunti la castel nu poate fi uitata. Decoratiunile florale ce impodobesc mesele unui salon de 500 metri patrati si ringul de dans pavat cu marmura ce este privit de invitatii aflati la balconul select de 260 de metri patrati, confera petrecerii de nunta un aer regal, elegant si de inalta tinuta.

Decor regal

Sala este decorata cu picturi in ulei de dimensiuni mari si o zona destinata formatiilor si artistilor de numai 70 de metri patrati, dintre care 35 de metri la parter si 35 de metri la etaj. Artistii invitati se vor simti foarte bine primiti, caci in spatele fiecarei scene se afla camere special destinate acestora, in care se pot pregati sau odihni, camere avand si propriile toalete si vestiare. Evident, exista si un spatiu gata amenajat pentru DJ, cu toate cablurile necesare de racord pentru o sonorizare impecabila.

Clipuri cu amintiri

Ceea ce face speciala aceasta locatie este si dotarea tehnologica de care dispune. Le Chateau pune la disozitie mirilor plasme pe care pot rula clipuri cu amintiri din viata acestora, dar si din relatie, plasmele fiind plasate atat in lobby, cat si in sala de ballroom.

Primire impecabila a invitatilor

Daca va povesteam cu numai cateva randuri mai sus despre lobby si garderoba, trebuie sa va mai incant cu catvea informatii despre primirea invitatilor. Le Chateau pune la dispozitie 80 de locuri parcare cu paza, deservite de 4 valeti de parcare si un parking attendant, acestea in ciuda localizarii centrale.

Invitatii vostri sunt intampinati de 4 hostesse care au la dispozitie un ecran tactil ce afiseaza numele invitatilor, precum si asezarea la mese, existand posibilitatea introducerii numelor invitatilor neconfirmati. Dupa ce ati ciocnit paharele de sampanie, fiecare invitat va fi ghidat si indrumat, primind toate informatiile necesare.

Lumini, confetti, balonase de sapun

Daca va plac elementele surpriza, ei bina Le Chateau va permite sa alegeti artificii, confetti, fum sau balonase de sapun, oferta ramanand deschisa la imaginatia mirilor. Jocul de lumini poate deveni de asemenea o arta, putand alege programele care va plac si vi se potrivesc sau pur si simplu puteti opta pentru candelabrele mari si impunatoare.

Iata si vestea mult asteptata: am deschis portile Le Chateau pentru sezonul nuntilor 2015! Va astept sa organizam impreuna nunti de vis in decoruri de poveste.

Cu drag,
Carmen


0731.134.264

luni, 27 iulie 2015

Tentatiile meniului regal oferit de expertii Le Chateau


 
 

Atunci cand portile castelului se deschid, acestea dezvaluie un taram desprins din alta lume, o lume parca apusa, a elegantei la superlativ, a manierelor fine si a bunul gust.

 


Astfel, Le Chateau devine o oaza de somptuozitate in care sunt incapsulate toate detaliile de finete care constituie secretul unui ceremonial de nunta cu aer regal, al unui eveniment corporate care garanteaza succesul sau al unei ocazii sociale, cum ar fi un spectacol de teatru sau un concert de muzica clasica desfasurate intr-un spatiu pretios.

Unul dintre ingredientele secrete care contribuie la pastrarea povestii cu printese si printi se regaseste dincolo de stralucirea candelabrelor, ascunsa de tablourile cu rol de fresce sociale desprinse din viata aristocratiei si de pretiozitatea care te intampina in Le Chateau la tot pasul. Acesta nu este nici piatra filozofala, nici pactul faustic, ci doar priceperea echipei de specialisti din bucataria Le Chateau, condusi de chef Cristian Oprea, intocmai ca un dirijor care isi conduce orchestra.

Pentru a va deschide apetitul nu doar catre frumos, ci si pentru bucatele alese, astazi va vom prezenta doar cateva dintre preparatele de nunta semnate de chef Cristian Oprea. In general, meniul de nunta Le Chateau este un melanj echilibrat intre gastronomia internationala si preparatele traditionale romanesti, reinterpretate intr-o nota moderna si eleganta.

Traditionalele si neaosele mizilicuri se transforma in elegante entrees iar papilele gustative ale oaspetilor la nunta vor fi delectate cu preparate ca Raffaello de pata de pui cu coniac, nucsoara in crusta de alune pe pat de castravete, quiche Lorraine cu somon fumee sau blini de vanata cu mousse fetta, innobilat cu ulei de masline, condimentat usor cu ciboullete si echilibrat cu rosie.

In ceea ce priveste preparatele din peste, chef Oprea isi tenteaza oaspetii cu trei optiuni delicioase si rafinate: file parizian de salau alaturi de  orez cu sofran, salata de telina verde si sos de lamaie cu capere, cod in crusta de verdeturi cu piure de cartofi dulci si sos de unt si lamaie sau file intreg de pastrav la grill, alaturi de care sunt asezate legume thai si sos de unt cu citrice.

Dupa incursiunea culinara printre preparatele franceze, italiene sau de inspiratie asiatica, oaspetii se vor intoarce pe autohtonul colt de rai, de unde vor fi serviti cu sarmalute in foi de vita si de varza, garnisite cu mamaliga grill si imbaiate in smantana grasa. Preparate si prezentate intr-o maniera inedita, traditionalul fel de mancare va imbraca haine noi, de sarbatoare, si poate rivaliza in savoare si aspect cu orice alt preparat international.

Urmatoarea tentatie gastronomica poate fi, la alegere, puiul grill cu joben de rosii concasate si scalie de parmezan; muschi de porc impanat cu cartofi Wedges cu rozmarin si usturoi copt alaturi de salate proaspete sau piept de curcan la cuptor, sos de coacaze cu placinta de cruditati; ceafa de porc la gratar cu evantai de cartof copt, cimbrisor si sos de unt cu verdeata.

In cele din urma, oaspetii vor fi rasfatati cu specialitatea dulce Le Chateau, respectiv tortul savuros din mousse fin de ciocolata neagra echilibrat cu mousse de ciocolata alba, inundat de fructe de padure proaspete.

Ca in povestile cu fantani magice care nu vor seca niciodata, oaspetii Le Chateau au la dispozitie un pachet nelimitat de bauturi carbogazoase, sucuri naturale, apa, bere, whisky si crema de whisky, gin, vodka, vermouth si vin nobil.  In plus, pentru ca nicio sarbatoare nu este sarbatoare cu adevarat fara sampanie, invitatii sunt intampinati cu aceasta bautura.

Preparatele sunt puse cu grija pe farfurii, bucataria se transforma intr-un laborator din care se ridica mirosuri imbietoare si portile castelului se deschid, gata sa isi primeasca oaspetii.

www.le-chateau.ro

https://www.facebook.com/LeChateauBucharest

 

0725 333 333

0731 23 00 00

0721 222 122

 

luni, 6 iulie 2015

Beauty to go de la Sephora! Calatoreste prietenos, practic si eficient!



Un subiect care ne va scutura de bagajele multe si grele in vacantele noastre. Asta inseamna noua linie “Beauty to go” de la Sephora! Pentru ca atunci cand calatorim trebuie sa fim dichisite, manichiurate, lustruite, frumoase si mai ales fara multe lucruri inutile dupa noi!

Sephora "Beauty to Go" si-a extins anul acesta oferta, iar selectia larga de produse de infrumusetare ne ajuta sa alegem ceea ce ne dorim si ceea ce credem ca e prioritar pentru ingrijire, atunci cand plecam in concediu.


 Asadar, imi place ca azi gasesc in magazinele Sephora noi soluții practice de frumusete care fac viata de zi cu zi un pic mai usoara, sunt o placere de a le utiliza si de a-ti oferi un alt fel de experienta.
Produsele Sephora de dimensiuni mici, pentru calatorie, sunt perfect adaptate pentru a se potrivi stilului de viata al femeilor din ziua de azi. Evident, exista un trusou si pentru barbati, astfel incant calatoria lor sa fie la fel de usoara si fermecatoare.



Deesignul “Beauty to go” este inovator, iar gama larga de produse jucause, rafinate si foarte sofisticate  - ofera dependenta!  Evident, ai posibilitatea sa selectezi o gama completa a acestor produse de calatorie si sa alegi exact ceea ce iti trebuie.
 Fii sigura ca vei putea respecta  restrictiile de lichid obligatorii, pentru a putea calatori in conditii de siguranta cu produsele tale preferate.


Un memento rapid al restrictiilor de globetrotter:
- sticlele si tuburile nu trebuie sa depaseasca 100 ml fiecare

- trebuie sa fie plasate intr-o punga de plastic transparent nu mai mare de 20 x 20 cm. 

joi, 2 iulie 2015

Pe 3 și 4 iulie se inaugurează Recul, un spatiu nou de cultură, teatru și improvizație




Pe 3 și 4 iulie inaugurăm Recul, un spațiu nou, fain, cu de-ale artei pe strada Cercului la numărul 6.  Când se lasă seara peste București, haideți la noi, este loc de cultură  de băutură. 
Avem Recul pentru prima oară și de-acum încolo! 

Pe 3 iulie - Concert Maria Raducanu - ora 20:30, bilet: 35 lei si pe 4 iulie - Spectacol de improvizație Ready? Play.- ora 20:30, bilet: 20 lei. Numărul de locuri este limitat, așa că vă sfătuim să vă faceți rezervare: rezervari.recul@gmail.com / 0747.607.913 

Conceptul Recul și autorul acestuia

Se ia un cuvânt: RECUL.  Se definește: „Mișcare îndărăt a unui corp solid, produsă pe baza unei forțe de reacție, de mișcarea unui alt corp considerat că are sensul de deplasare înainte
și care, de obicei, are masă mult mai mică decât primul corp.” (DEX) „Zmucitura armelor de foc cînd se descarcă.” (dictionar 1939). Se redefinește: Mișcare în sine a unui om, ca o reacție produsă de mișcarea unui artist considerat(ă) că are sens și care acționează pentru a stimula simțurile omului. Zguduiala interioară a artistului când se descarcă. Se desface: RE-mediu + CUL-tural. 

Se analizează componentele: Remediu

Acesta este un concept care aparține Asociației Teatrul Nostru, fondată în 2013 și având ca scop valorificarea potențialului educațional, social, formativ și curativ al artelor spectacolului pentru a-și aduce astfel aportul la recuperarea firescului, la afirmarea valorilor tradiționale, la confortul cultural și angajamentul umanitar al societății. Proiectele Recul: Laboratorul de impro (se lansează sâmbătă 4 iulie 2015). Improvizație:  Arta improvizației, a improviza, a compune, a executa, a aranja sau a face orice fără pregatire în prealabil. Proces, metoda. Laboratorul de Impro își propune dizolvarea membrilor mai multor trupe intr-un "think tank" care să dezvolte și să exploreze scenic formate existente în toată lumea și inventarea de formate noi, aducând improvizația la locul ei, mai aproape de teatru. Exista un umor foarte rar întâlnit în natură.  Acesta se lasă trăit doar atunci când actorul își urmează frica. * a nu se confunda cu “stand-up”

Primul format al Laboratorului de impro:  Ready? Play este un format inspirat din repertoriul Upright Citizens Brigade. Formatul se desfășoară astfel: Se ia o sugestie din public și începe spectacolul. Unul din improvizatori împărtășește gânduri, emoții și amintiri personale în forma unui monolog, pornind de la sugestia primită. Ceilalți improvizatori, inspirați fiind de monolog, creează o serie de scene în ritm alert: taie, montează, editeaza, fac salturi în timp (trecut și viitor) sau se bălăcesc în prezent. Echipa de improvizatori: Vlad Pasencu, Monica Anastase, Adriana Bordeanu, Delia Riciu, Dragoș Muscalu, Miki, Catălin Coșarcă, Bogdan Untilă.

 Stagiunea de teatru relevant -  Teatrul este o artă manipulativă. Orice fel de manifestare ar avea, că e spectacol de mișcare, comedie muzicală, one-man show, impro sau dramă,
teatrul conține mesaj, înțelesuri și stări pe care le transmite spectatorului fie că acesta este sau nu dornic sau conștient de transferul de emoție și informație. Stagiunea de Teatru Relevant identifică în semnificația unui spectacol de teatru unica rațiune pentru care respectivul spectacol trebuie să existe. Considerăm că cea mai mare grijă a teatrului ar trebui să fie urma pe care acesta o lasă în spectator, iar în organizarea Stagiunii de Teatru Relevant ne ghidăm după acest principiu. Dorim ca printr-un astfel de context să ne adresăm acelora care văd în spațiul scenei mai mult decât un suport pentru divertisment și să încurajăm dezvoltarea unui simț al responsabilității printre cei care aleg să se adreseze lumii prin arta numită teatru.
Partenerul Recul:  Cafeneaua Tramvaiul 26