joi, 28 mai 2015

Ultimul weekend pe Srada BT: distractie si numeroase surprize!


 
 Al treilea weekend pe Strada BT a avut un vibe special la care au contribuit artiști renumiți, dar și trecătorii care s-au simțit deja ca între prieteni, pe Strada BT.

Diminețile au fost grațioase - micile balerine au încântat publicul cu dansul lor delicat, dar și animate de zâmbetele copiilor care s-au bucurat gălăgios de mascotele din desenele preferate, de piratul Andy, de muzică și dans.

În cadrul atelierelor creative, micuții, alături de părinți au descoperit talente nebănuite. Mai mult, copiii de pe Strada BT au practicat exerciții Kung Fu, exact ca într-o sală de antrenament.

În a doua parte a zilei, pe Strada BT am improvizat cu mult umor, alături de trupa Obligo care a obținut aplauze tenace, am învățat pași de dans modern într-un flashmob emoționant alături de profesorii școlii de dans Arthur Murray și am cântat într-o atmosferă vibrantă, alături de Marian Vasilescu & Band.

Grafferi renumiți au transformat Strada BT în "Grafitti Street", impresionând publicul cu o operă de artă de mari dimensiuni. 

30 – 31 mai. Ultimul weekend pe Strada BT... Povestea ajunge la final, cu numeroase surprize. Personajul principal rămâî chiar tu!

Weekend-ul 30-31 mai se va desfășura sub semnul pasiunii, al magiei, al spectacolului minunat al vieții transpus prin artă, dans, muzică. Vă așteptăm la "Parada de închidere", unde actori pe picioroange, jongleri, acrobați la sol... își vor lua "la revedere".

O să dansăm împreună tango și latino, alături de dansatori extrem de talentați, vom trăi cu energie pe ritmuri rock "Metaferis" și vom participa la cea mai spectaculoasă operă de artă de pe Strada BT - "Cubul Oglindă".

Vă așteptăm să scriem împreună povestea ultimelor două zile pe Strada BT!

Programul pentru 30 și 31 mai 2015:

11.00 - 13.30

       "La ceai cu prinţesele" – activităţi de învăţare a bunelor maniere prin jocuri şi muzică.

       Vino să te joci alături de piratul Andy cele mai distractive jocuri.

       Magia desenelor animate (cântece, dansuri, poze) cu mascote celebre.

       Arts & crafts – ateliere creative pentru copii. Întâlnire cu prinţesa Elsa.

       Demonstrații sportive de Handbal.

30 mai 2015

18.00 – 21.00

       Întâlnire Mimi şi Magicieni pe Strada BT

       "Milonga de Mai", alături de dansatori profesionişti (dans, distracţie)

       Piesă artistică de mari dimensiuni "Cubul Oglinda" - entertainment, distracţie

       Caruselul BT - filmuleţ virtual, adrenalină, distracţie

       Citeşte o carte, în biblioteca Humanitas, live, pe Strada BT!

       Pianul BT - fii vedetă pentru o zi şi cântă la pianul gigant!

 

31 mai 2015

 

18.00 – 21.00

       Trupa Metaferis - spectacol rock

       "Latino de Mai",  alături de dansatori profesionişti (dans, distracţie)

       Piesă artistică de mari dimensiuni "Cubul Oglinda" - entertainment, distracţie

       Caruselul BT - filmuleţ virtual, adrenalină, distracţie

       Citeşte o carte, în biblioteca Humanitas, live, pe Strada BT!

       Pianul BT - fii vedetă pentru o zi şi cântă la pianul gigant!

 

 

Strada BT este un eveniment organizat de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Municipiului București şi susținut de Fundația Școala de Televiziune Tudor Vornicu. Mai multe detalii despre program puteți găsi pe site-ul evenimentului.

 

luni, 25 mai 2015

Carmen Ionita va ofera patru sfaturi pentru muzica la nunta



 

Cu o experienta de peste 5 ani in organizarea evenimentelor de gala si sute de petreceri spectaculoase in portofoliu, Carmen Ionita este un nume de referinta in industria de wedding planning. Este apreciata pentru conceptele inovatoare si pasiunea pentru detalii, fiind una dintre  cele mai consecvente si ambitioase prezente din piata de profil.

Revista ce ii poarta numele este o formula de succes ce combina jurnalismul solid cu experienta specialistilor ce croseteaza evenimente de poveste. Revista Nunta by Carmen Ionita este disponibila la toti distribuitorii autorizati de presa si in magazinele Inmedio. In plus, continutul editiei print este completat de informatii disponibile online pe www.revistanunta.ro/newsletter. Contintului editiei online este 100% gratuit si este darul de nunta pe care Carmen Ionita il ofera mirilor sai.

 

Iata care sunt cele 4 sfaturi legate de muzica pentru nunta pe care Carmen ti le daruieste:

 

1. Nu incercati sa multumiti fiecare invitat in parte

Primul lucru pe care trebuie sa il luati in calcul este gustul fiecaruia dintre voi insa nu va opriti asupra stilurilor de nisa. Desi mirele si mireasa pot fi fani ai stilului dubstep, spre exemplu, cu siguranta invitatii mai in varsta sau pur si simplu cu alte preferinte muzicale nu vor gusta o nunta unde vor asculta toata seara acest stil.

Orientati-va catre melodiile cu tinta generala, evergreens pe care le cunoaste si le fredoneaza toata lumea. Totusi,  daca aveti o aversiune fata de un anumit stil muzical, atunci acesta poate fi complet exclus din lista.

2.  Cum alegeti intre formatie si DJ?

Acest lucru depinde din nou de preferintele voastre, precum si de buget.  Indiferent de optiune, cea mai buna modalitate este sa va faceti o lista cu DJ si formatii din timp apoi sa incercati sa asistati la concertele si prestatiile live. Daca este posibil, cereti recomandari ale prietenilor care s-au casatorit inaintea voastra. Desigur ca atat formatiile cat si DJ-ii au clipuri muzicale pe net si site-uri unde isi fac reclama. Totusi, pentru a va asigura de calitatea prestarii serviciilor acestora, ajuta foarte mult sa ii vedeti inainte cu ochii vostri.

3. Avantajele de a avea un DJ la nunta

In general, cel mai mare avantaj in acest caz este repertoriul mult mai amplu si faptul ca un DJ bun va poate gasi orice melodie va doriti. Chiar si asa, trebuie sa va asigurati ca echipamentele folosite de acesta sunt de calitate si sa cereti probe de sunet in sala de nunta sau in gradina unde va avea loc receptia.

In plus, trebuie sa ii comuncati din timp DJ-ului care este dimensiunea spatiului si alte specificatii tehnice oferite de echipa restaurantului care ar putea produce neplaceri in ceea ce priveste sunetul. Daca va doriti masina de fum sau jocuri de lumini, multi dintre DJ va pot pune la dispozitie aceste lucruri insa pot implica uneori costuri suplimentare si trebuie sa discutati despre acest lucru din timp.

Un alt lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere este ca DJ-ul specializat in nunti poate avea un playlist standard pentru anumite momente ale nuntii, cum ar fi primirea invitatilor sau intrarea tortului. Daca va doriti anumite cantece pentru astfel de momente,  trebuie comunicate din vreme, astfel incat acesta sa aiba timp sa le pregateasca.

4.  Avantajele de a avea formatie la nunta

Cu siguranta cel mai mare avantaj al unei trupe live este ca artistii pot intretine atmosfera altfel decat o va face un DJ. Acestia pot interactiona cu oaspetii, pot organiza momente speciale intre invitati si, in general, sa asigure voia buna printre mese si pe ringul de dans. Pe de cealalta parte, trebuie sa tineti cont de faptul ca vocea umana nu se poate regla din butoane, asa cum se intampla la pupitrul DJ-ului si exista riscul ca artistii sa falseze, spre exemplu.

In general, acest lucru nu se intampla daca formatia aleasa este compusa din profesionisti insa cel mai bun sfat in acest sens este sa va faceti bine temele inainte. Multi dintre ei canta in timpul saptamanii in restaurante si cluburi. Prin urmare, daca vreti sa va asigurati de presatia lor live, mergeti sa ii ascultati, acolo unde exista posibilitatea.

vineri, 22 mai 2015

Povestea devine din ce in ce mai spectaculoasa, pe strada BT!



 

În luna mai, în fiecare dintre cele patru weekend-uri– strada Lipscani devine Strada BT, refugiul tău perfect pentru zilele de primăvară.

Au trecut deja primele două weekend-uri pe Strada BT: patru zile în care am cântat, am dansat, am intrat în realitățile unei lumi virtuale, am construit alături de sculptori talentați. Am trăit într-o lume plină de emoție și bucurie, departe de stres, deadline-uri, griji.

Diminețile au fost înseninate de bucuria  celor mici când s-au întâlnit cu personajele lor preferate din desenele animate. Surpriza celui de-al doilea weekend a constat în demonstrații live de karate – "campionii sportului demnității și al responsabilității" au sensibilizat trecătorii prin tenacitate și devotament.

Corul "Andante" ne-a transpus într-o lume minunată; atât cei mici, cât și parinții lor au dansat așa cum numai în lumea copilăriei se poate face.

În a doua parte a zilei, pe Strada BT s-a cântat, și nu oricum: "George Baicea Band" a câștigat ovații pe acorduri de chitară, trupa Cuantune ne-a purtat pe cele mai frumoase ritmuri de jazz, iar trupa The Jacks a animat mulţimea cu multe cover-uri celebre.

Doi sculptori talentați au transformat, alături de trecători, pet-urile strânse de-a lungul ultimelor săptămâni, într-o operă artistică spectaculoasă – sticlele de plastic s-au transformat într-un om în mărime naturală. Tot pe 16 și 17 mai, pictori talentați au creat portrete rupte din realitate, cadouri pentru toți doritorii.

23 – 24 mai. Încă un weekend de poveste pe Strada BT... unde personajul principal ești chiar tu.

Povestea de pe Strada BT devine din ce în ce mai spectaculoasă. Weekend-ul 23/ 24 mai începe, cu pasiune, în pași de dans - profesorii de la Arthur Murray vă așteaptă să dansați alături de ei, într-un spectacol inedit.

O trupă de tineri actori sunt pregătiți pentru dedicații muzicale de excepție, într-un show de improvizație, iar Marian Vasilescu, semifinalist la "Românii au Talent" și fost membru al echipei lui Smiley la "Vocea României", vă așteaptă să cântați împreună cele mai moderne și cool piese ale sezonului.

Nici în acest weekend, momentele artistice nu vor lipsi din program: pregătește-te să-ți lași amprenta pe placaje de dimensiuni mari, sub formă de grafitti.

Programul pentru 23 și 24 mai 2015:

11.00 - 13.30

·         Balet pentru copii – dansul micilor balerine.

·         Vino să te joci alături de piratul Andy cele mai distractive jocuri.

·         Magia desenelor animate (cântece, dansuri, poze) cu mascote celebre: Daisy si Donald vin pe Strada BT.

·         Arts & crafts – ateliere creative pentru copii. Întâlnire cu prinţesa Elsa.

·         Demonstratii sportive de Kung Fu.

23 mai 2015

18.00 – 21.00

·         Spectacol de impro şi muzică – dedicații muzicale și improvizație.

·         “Şcoala de Dans Arthur Murray” - spectacol de dans profesionist.

·         Pianul BT - fii vedetă pentru o zi şi cântă la pianul gigant.

·         Caruselul BT - filmuleţ virtual, adrenalină, distracţie.

·         "Grafitti Street".

  • Citeşte o carte, în biblioteca Humanitas, live, pe Strada BT!

 

24 mai 2015

 

18.00 – 21.00

 

·         Piesa de teatru "Acum ori niciodată.“

·         Şcoala de Dans Arthur Murray” - spectacol de dans profesionist

·         “Marian Vasilescu & Band” - show pe ritmuri antrenante

·         Pianul BT - fii vedetă pentru o zi şi cântă la pianul gigant

·         Caruselul BT - filmuleţ virtual, adrenalină, distracţie

·         "Grafitti Street"

  • Citeşte o carte, în biblioteca Humanitas, live, pe Strada BT!

Strada BT este un eveniment organizat de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Municipiului București şi susținut de Fundația Școala de Televiziune Tudor Vornicu.

 

Mai multe detalii despre program puteți găsi pe site-ul evenimentului.

 

miercuri, 13 mai 2015

Povestea continua pe strada BT!


 

 

În luna mai, în fiecare dintre cele patru weekend-uri – 9/10, 16/17, 23/24 și 30/31 – strada Lipscani devine Strada BT, refugiul tău perfect pentru zilele de primăvară.

Primul weekend de pe Strada BT s-a încheiat în aplauzele trecatorilor, cu emoție și bucurie că am petrecut două zile departe de stres, deadline-uri, griji.

Diminețile au fost înseninate de bucuria  celor mici atunci când s-au întâlnit cu personajele lor preferate din desenele animate. Pe Strada BT, copiii au dansat, au cântat și au învățat să  construiască obiecte pentru a le oferi  mămicilor.

Campionii "jocului minții" - șahul i-au impresionat pe trecători cu micile lor secrete, purtând partide aprige. Cel mai tânăr jucător de șah de pe Strada BT, în vârstă de 4 ani, a ținut piept cu mare naturalețe concurenților cu ceva mai multă experiență.

Concertele de muzică clasică, momentele spectaculoase susținute de cântăreața de operă a Ansamblului Artistic al Armatei, Forai Hortenzia, piesa de teatru "Fă-mi loc!", Caruselul Virtual și locul unde puteai deveni un star adevărat, dar și multe alte momente inedite au transpus participanții într-o lume mai frumoasă.

Încă un weekend de poveste pe Strada BT... unde personajul principal ești chiar tu.

Iar acesta a fost doar începutul! Weekend-ul 16 – 17 mai vă așteptăm cu și mai multe surprize: cele mai cunoscute melodii din toate timpurile se vor auzi de pe scena Strada BT, trupe de jazz vor susține show-uri dansante.

Tot pe 16 și 17 mai, pictorii de pe Strada BT îți oferă în dar un portret, iar unii dintre cei mai cunoscuți sculptori din București vor transforma deșeuri în... artă. Surpriza cea mai mare o vei primi chiar de la câțiva extratereștri care ne-au promis că vor poposi pentru câteva ore pe Strada BT, într-un show inedit de improvizație.

Programul pentru 16 și 17 mai 2015:

10:00 - 13:00

  • Distracţie cu mascotele din desene animate şi mascotele BT - jocuri, dans, poze
  • Arts & crafts "Tablou de vară" – construire tablou de vară. Surpiza: Prinţesa Ana te va picta pe faţă.
  • Spectacol muzical cu copiii
  • Demonstraţii sportive inedite - micuţii practicanţi de karate

16 mai 2015

18:00 - 21:00

  • "George Baicea Band" - Concert Jazz în aer liber
  • Show de improvizaţie amuzant şi distractiv (măşti, costume de extratereştri)
  • "The Jacks Band" - cover-uri celebre
  • Trupa Jazz "Cuantune"
  • "Artă din deşeuri" - transformarea deşeurilor în artă alături de sculptori
  • Realizare portrete
  • Pianul BT
  • Realitate Virtuală - Caruselul BT
  • Citeşte o carte în biblioteca Humanitas, live, pe Strada BT!

17 mai 2015

17:00 - 21:00

  • "George Baicea Band" - Concert Jazz în aer liber
  • Teatru "Cine suntem?"
  • Trupa Jazz "Cuantune"
  • "Artă din deşeuri" - transformarea deşeurilor în artă alături de sculptori
  • Realizare portrete
  • Pianul BT
  • Realitate Virtuală - Caruselul BT
  • Citeşte o carte în biblioteca Humanitas, live, pe Strada BT!

 

Strada BT este un eveniment organizat de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Municipiului București şi susținut de Fundația Școala de Televiziune Tudor Vornicu. Mai multe detalii despre program puteți găsi pe site-ul evenimentului.

 

Roalimenta pune punctul pe siguranta alimentara

 



 





Luni, 11 mai 2015, la Hotel Intercontnental, Bucurest, s-a desfasurat sub semnul Federatiei Patronatelor din Industria Alimentara – Romalimenta, conferinta cu tema „Siguranta alimentara”.

Conferinta s-a bucurat de prezenta autoritatilor cu prerogatve in domeniul sigurantei alimentare, si anume Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Sanatatii, ANSVSA – Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, INSP – Insttutul National de Sanatate Publica si ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Tmp de cateva ore, partcipantii au putut discuta despre ce inseamna siguranta alimentara, importanta acesteia, dar si rolul pe care il joaca fiecare actor pe intreg lantul alimentar, de la producator, pana la consumatorul final. Astfel, si-au facut loc raspunsuri bine documentate si argumentate la cateva dintre intrebarile cele mai des intalnite ale publicului:

● Este alimentatia noastra sigura? Ce inseamna acest lucru?
● La ce ii ajuta pe consumatori siguranta alimentara?
● Care este rolul autoritatilor in asigurarea acesteia si ce sta la baza deciziilor lor?
● Ce fac industria alimentara si ceilalti parteneri din lant pentru a garanta siguranta alimentara pentru consumatori?

Astfel, siguranta alimentara a fost definita ca asigurarea manipularii, prepararii si depozitarii alimentelor in conditii de igiena, astfel incat acestea sa nu reprezinte un pericol de imbolnavire a consumatorilor. Toate masurile luate in acest sens sunt extrem de importante pentru consumator, intrucat prin intermediul lor acesta din urma este ferit de o potentiala infectare cu virusuri, bacterii periculoase, paraziti sau chiar substante chimice nocive responsabile pentru un numar de peste 200 de boli, de la diaree la anumite tpuri de cancer. S-a aratat, prin urmare, faptul ca apa si hrana contaminate omoara anual aproximatv 2 milioane de oameni, multi dintre acesta fiind copii – informatii prezentate conform OMS – Organizatia Mondiala a Sanatatii.

In urma dezbaterilor partcipantii si reprezentantii autoritatilor transmit un mesaj comun catre toti consumatorii: Hrana este sigura in conditiile in care standardele sigurantei alimentare din Romania sunt aliniate standardelor internationale si respectate de la furca la furculita, pe tot parcursul lantului alimentar.

Atat autoritatile cat si partcipantii au fost de acord ca la sustinerea sigurantei alimentare partcipa toti actorii, in primul rand prin cunoasterea si respectarea standardelor si reglementarilor in vigoare, cat si prin aplicarea cu strictete a acestora. Consumatorul are la randul lui responsabilitatea de a se informa si de a respecta regulile de baza privind igiena alimentara.

Federatia Romalimenta, vocea unitara a industriei alimentare

Federatia Romalimenta grupeaza totalitatea patronatelor din industria alimentara, alaturi de mari firme procesatoare, autohtone si multnationale. Este vocea unitara a sectorului, cu reprezentatvitate recunoscuta juridic si semnatara a Contractului colectv de munca pe ramura.

Obiectvul major al federatiei este de a sprijini dezvoltarea rapida a industriei alimentare in contextul pietei Uniunii Europene.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail andreea.popa@pandorrastyle.ro, sau la numarul de telefon 0727 214 059.

miercuri, 6 mai 2015

ARANJAMENTE FLORALE IN TENDINTE PENTRU NUNTILE ANULUI 2015



Poate unul dintre cele mai frumoase aspecte, dar si dificile in ceea ce priveste organizarea nuntii il reprezinta alegerea decoratiunilor florale.

Atunci cand te gandesti la aranjamente, ca organizator de nunti, trebuie sa ai in vedere o multitudine de factori, cum ar fi tema nuntii, dorintele mirilor, locatia, trendurile momentului, dar si sezonul si timingul nuntii. Fiecare detaliu este important si poate fi definitoriu, astfel ca poti alege culori pastelate, flori parfumate, boboci sau flori exotice, te poti juca cu forme si alte elemente decorative imbinate, cum ar fi lumanarile, fructele, perlele si elementele marine. Practic paleta de combinatii este inepuizabila si cu toate acestea trebuie sa creezi o armonie delicata si romantica. Trebuie sa recunosc ca mi se umple sufletul de bucurie cand, tragand cu ochiul catre invitati, observ persoane care ating aranjamentele florale realizate de echipa noastra, pentru a testa daca florile sunt naturale si se bucura de parfumul acestora, ori pleaca incantati la finalul evenimentului cu un aranjament floral luat ca amintire. Daca va casatoriti in 2015, atunci va propun sa descoperiti care sunt trendurile in privinta decoratiunilor florale.

Lux si romantism – marsala

Culoarea anului 2015 este marsala – culoarea vinului sicilian, o culoare care imi place mult si care inspira eleganta, rafinament si romantism. Aranjamentele florale vor asorta nuante pale de bej si galben precum si cateva detalii verzi, care confera o nota proaspata designului floral.

Florile recomandate sunt orhideele, hortensiile, trandafirii, florile exotice cu parfum discret. Decoratiunile voluminoase si candelabrele florale sunt in 2015 trendurile hot pentru nuntile romantice.



Culori pastelate

 

Pastelurile parfumate prind tot mai mult teren in tendintele anului 2015, inspirand eleganta, simplitate si romantism. Culorile aduc o nota tonica evenimentului, iar aceste decoratiuni au avantajul ca sunt potrivite oricarui sezon. Florile din aceste decoratiuni concentreaza armonia unei gradini de vara care inca pastreaza bujorii infloriti si freziile primaverii.

 

Albastru celest



Cred ca decoratiunile cu flori albastre nu se vor demoda niciodata. Acestea pastreaza o eleganta aparte, regala, in special atunci cand sunt combinate cu flori albe, dar pot aduce o nota jucausa evenimentelor alaturi de flori roz-piersica sau galbene (un exemplu sunt 
decoratiunile de la nunta lui Dragos).

Exista chiar superstitii de nunta legate de aceasta culoare, “ceva albastru” reprezinta simbolul increderii, puritatii si loialitatii.



Eleganta salbatica



Foarte apreciate sunt in acest an decoratiunile ce ne apropie cat mai mult de natura, cu flori ce par proaspat culese din gradina sau din padure, cu flori de camp, asezate in aranjamente usor dezordonate si care imprastie in aer un parfum de flori salbatice.

Se folosesc rozele de gradina, lalelele, zambilele, mazarichea vesel colorata si superba floarea-soarelui, aceste decoratiuni fiind foarte potrivite in special pentru nuntile in aer liber.

 

Verde proaspat

 

Un alt trend al anului 2015 in materie de aranjamente florale il reprezinta verdele proaspat. Daca pana acum verdele a ocupat un plan secundar, fiind utilizat doar pentru a completa buchetele si aranjamentele, in 2015 aceasta culoare primeste mai multa atentie. Se pot utiliza crengute parfumate de rozmarin si menta, frunze de lamai sau magnolie, iedera, ferigi si crengute cu muguri, folosite in ornamente voluminoase ce impodobesc mesele, scaunele sau chiar peretii. Si pentru ca am tot vorbit despre flori, un trend aparte in anul 2015 in privinta elementelor decorative il reprezinta candelabrele florale atarnate deasupra meselor invitatilor, dar si decoratiunile ce impodobesc lumanari si sfesnice.

 

Sper ca am rusit sa va stranesc imaginatia privind florile pe care le doriti la nunta voastra si va sfatuiesc ca, inainte de a lua decizii, sa va uitati la cat mai multe imagini, eventual sa cereti un catalog organizatorului de evenimente sau chiar sa faceti o proba pentru buchetul de mireasa si cel de nasa.

Artista Angela Berneanu a pictat-o live pe actrita Crina Matei


 
 

Saptamana ce tocmai a trecut a stat sub semnul artelor frumoase. La hotelul Intercontinental, in cadrul unui eveniment la care au fost invitate mai mult de 50 de persoane, au fost expuse o parte dintre picturile artistei Angela Berneanu. Spre deosebire de celelalte evenimente de gen, acest vernisaj a fost marcat de un moment iesit din tipare, prin realizarea unui tablou live, in fata invitatiilor. Cea care a acceptat invitatia de a-i fi muza artistei a fost binecunoscuta actrita Crina Matei. Momentul a fost completat perfect de vocea cantaretului Andrei Neagu, cunoscut publicului dupa participarea a X Factor, care a sustinut un mini-recital de cover-uri celebre.





Angela Berneanu a inceput sa picteze la varsta de 10 ani, insa mult mai tarziu si-a dat seama ca acesta trebuie sa fie drumul ei in viata. „Primul tablou l-am realizat la 10 ani, insa atunci m-am oprit. Peste ani am redescoperit lucrarea si atunci am realizat ca acesta trebuie sa fie drumul meu. Fac arta din pasiune, dar si pentru copiii cu boli grave. Toti banii care se strang din vanzarea lucrarilor mele merg la micutii cu probleme”, a explicat artista in cadrul evenimentului.

Momentan artista urmeaza cursurile Scolii Populare de Arta Pitesti, Pictura-Grafica, sub indrumarea Dnei Profesor Elena Zavulovici, care a avut amabilitatea sa spuna cateva cuvinte despre ea.

“Angela Berneanu gaseste modalitatea prin care sa exprime temperamentul sau, apropiat mai curand de voluptatea expansiunii libere a culorii, decat de constrângerea formelor riguroase. In pictura sa – portrete, peisaje, naturi statice – aspectele realitatii vizibile sunt reconstituite din mase mari de culoare, asternute cu tuse libere. Fluide, agitate din interior de impetuoasa afirmare a sensibilitatii sale, formele colorate dau impresia unei transcrieri spontane, ascund realul efort de elaborare a arhitecturii tabloului. Lumina din tablourile sale nu vine dintr-o anumita sursa exterioara, ci pare sa izvorasca din profunzimea lucrurilor prezentate.

In pictura sa se resimt ecouri expresioniste spre care o indruma temperamentul ei ardent, animata de energii profunde si irepresibile. Mijlocul plastic de construire a unei figuri, a unui obiect oarecare este, de regula, culoarea bogata si proaspata. Cand apeleaza la conturul grafic, acesta este masiv, greoi, zdrentuit de lumina, in asa fel incat devine, de fapt, un element cromatic al compozitiei.

Lucrarile sale sunt elaborate dupa legi plastice, proprii, parasind cadrul conventional al tabloului.

Angela Berneanu stie sa-si pastreze spontaneitatea si libertatea gestului. Ea ajunge la o sinteza intre sugestiile figurative si elementele abstracte in ansambluri bine organizate.

Subiectele inspirate din viata de zi cu zi sunt tratate intr–o maniera bidimensionala, cu forme stilizate, accentele grafice intervenind discret, subliniind planurile suprafetelor colorate.

In panzele Angelei tendinta narativa intalneste o anume vehementa a gestului, care acorda tuselor o energie speciala, iar petelor de culoare un contrast puternic.

Majoritatea lucrarilor au o paleta stralucitoare, punand accent pe expresivitatea tuselor si a liniilor.

De remarcat sunt si griurile colorate, care construiesc suprafata tablourilor sau farmecele integrate constructiei plastice, forme expresive, chiar daca uneori sunt reduse la contururi grafice.

Se poate concluziona faptul ca Angela este candidata la o virtuala nemurire prin actul de creatie pe care il realizeaza”.
 
 
 

Creatiile artistei pot fi vizionate pe pagina de Facebook:  https://www.facebook.com/AngelaBerneanu?fref=ts

Invitatie la atelier de bucatareala sanatoasa


 
 
Saptamana trecuta la petrecerea de lansare ti-am promis ca te vom invata cum sa-ti faci singur bombonelele raw vegane pe care le-ai degustat la noi. Asa ca ne tinem de promisiune si te invitam sambata 9 mai la ora 13.00 sa iti aratam de ce ingrediente ai nevoie si cum sa le pregatesti rapid la tine acasa. Si ca sa iti poti face singur un meniu sanatos complet te vom invata cum sa-ti prepari cel mai sanatos si delicios lapte de migdale, in trei variante -ca sa ai de unde alege- dar si o supa de legume, toate in varianta cea mai sanatoasa, adica raw vegana. Iar apoi vom servi impreuna cate o portie din fiecare.

 

 In plus, iti vom raspunde la toate intrebarile pe care le vei avea despre prepararea bucatelor raw vegane si ti-am pregatit si cateva surprize a la Tanar si Sanatos.

 

 Investitia ta pentru sanatate: 100 RON, dar daca vii cu un prieten ai reducere de 10% , cu doi prieteni de 20%, cu 3 sau mai multi prieteni de 30%.

 
CAND

 Sambata 9 mai 2015 la 13.00

 UNDE

 Ceainaria ARTea

 Strada Amiral Vasile Urseanu Nr 1

 
Locurile sunt limitate, deci pentru a-ti rezerva locul confirma participarea acum la http://www.tanarsisanatos.ro , si efectueaza plata in contul RO08UGBI0000422011335RON Garanti Bank, pentru Healthy Planet Company SRL

 
Te asteptam cu drag.

 
Echipa Tanar si Sanatos

 

marți, 5 mai 2015

Povestea continuă pe Strada BT!



 


 
În luna mai, în fiecare dintre cele patru weekend-uri – 9/10, 16/17, 23/24 și 30/31 – strada Lipscani devine Strada BT, refugiul tău perfect pentru zilele de primăvară.
 
 
Departe de stres, deadline-uri, griji, pe Strada BT vei fi așteptat cu multă voie bună, evenimente inedite, oameni frumoși, spectacole gândite numai pentru tine.
 
 
Tu vei fi personajul principal pe Strada BT...
 
 
Foarte aproape de Calea Victoriei și Universitate, în proximitatea Pieței Unirii, vino să fii surprins, în fiecare weekend din luna mai: concerte de muzică clasică, jazz, rock, piese de teatru în aer liber, spectacole de dans, evenimente artistice în premieră.

În fiecare dimineață, între 10.00 și 13.00, copiii vor retrăi magia celor mai cunoscute desene animate, alături de mascote care vin special pentru a cânta, a dansa și a face poze alături de micuți.

Organizatorii au pregătit numeroase surprize: fiecare poate fi vedetă pentru o zi cântând la Pianul BT, se poate transpune într-o realitate virtuală cu multă adrenalină în Caruselul BT sau chiar poate deveni pictor sau sculptor în cadrul unor proiecte artistice inedite, de mari dimensiuni.

Pe Strada BT poți citi în "Biblioteca în aer liber" Humanitas: de data aceasta, scriitorii te întâmpină într-o atmosferă de sărbătoare. Pentru ca relaxarea să fie completă, poți citi           într-unul dintre locurile special amenajate, bucurându-te în același timp de flori supradimensionate.
 
 
Invită-ți prietenii la povești cu soare, pe băncuțele BT.
Pe 9 și 10 mai vă așteptăm pentru:
10:00 - 13:00

  • Activităţi distractive pentru copii: mascotele din desene animate şi mascotele BT se joacă cu cei mici, fac poze, dansează cu ei

  • Ateliere de creaţie - cadouri pentru părinţi şi copii, deopotrivă

  • Cor de copii - "Bucuria Muzicii"

  • Demonstraţii sportive inedite - îi vom intâlni pe campionii "Jocului minţii" - Şahul
17:00 - 21:00

  • Paradă deschidere - actori pe picioroange, jonglerii, mingi, popice, acrobaţi la sol dau startul evenimentelor pe Strada BT

  • Concert "Adolescentin Cvartet"

  • Piesă de teatru - "Fă-mi Loc" pe Strada BT - cu Marius Manole si Medeea Marinescu

  • Concert de muzică clasică, jazz, vals

  • Pegas Show

  • Pianul BT – fii vedetă pentru o zi şi cântă la pianul gigant

  • Realitate Virtuală - Caruselul BT
 
Strada BT este un eveniment organizat de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Municipiului București şi susținut de Fundația Școala de Televiziune Tudor Vornicu.
Mai multe detalii despre program puteți găsi pe site-ul evenimentului.