miercuri, 19 martie 2014

Alyanna si karaoke La Historia



Joi, 20 februarie, ora 21, Karaoke party by Alyanna Lu and DJ Gore LA HISTORIA!

Un show pentru cei care vor să-și arate taletul muzical și  să se bucure în același timp de oferta long drinks- 2+1 gratis! Invitatii care vor ține isonul sunt Alyanna și DJ Gore.
Distracția începe la ora 21!
Restaurantul La Historia de Sudamerica, cât și pub-ul sunt amplasate într-o clădire ce datează din anul 1850, cu un interior spectaculos ce poate găzdui aproximativ 300 de clienți veniți să servească masa, sau să stea la un pahar de vorbă.
Restaurantul și-a deschis porțile în anul 2009 timp în care a beneficiat de o expansiune rapidă, devenind cea mai mare terasă din Centrul Istoric al Bucureștiului.
Cu ajutorul unei bucătării cu influențe sud-americane, restaurantul vine în întâmpinarea clienților cu o imagine greu de egalat. Odată ce ați poposit aici, veți fi încântat cu preparate care mai de care mai delicioase, cu specific sud-american și românesc. Aveți posibilitatea să vă încântați papilele gustatice cu gustări reci, salate, ciorbe, supe, paste, preparate din pește, pui, vită sau porc, grătar și nelipsitul desert. Nici băuturile nu sunt alese întâmplător. Oferta este constituită dintr-o paletă bogată de cocktail-uri și vinuri alese potrivit meniului pe care îl serviți.
Atenție! Restaurantul La Historia de Sudamerica are program non- stop, așadar vă așteptăm oricând!
Rezervări la telefon- 0722.626.043



joi, 13 martie 2014



Ce trucuri de beauty am mai aflat pentru aceasta primavara?

Nu este nici un secret pentru doamne faptul ca gerul, ninsoarea si umezeala deterioreaza parul. Acum, la inceput de primavara, saloanele El Studio si gama SP de la Wella ne-au incantat cu patru sesiuni de infrumusetare si multe sfaturi utile. Astfel, in cadrul SP Selective Days, am aflat informatii pretioase pe care vi le comunic si voua:
1.      Doamnele brunete care doresc sa isi schimbe culoarea parului nu sunt obligate sa faca acest lucru brusc. Se stie ca procesul de decolorare deterioreaza foarte rau firul de par, dar exista si alternativa: o depigmentare treptata, realizata in cateva sesiuni la distanta de 3 – 4 saptamani. Fiecare dintre aceste sesiuni va fi urmata de aplicarea unei nuante de vopsea mai deschisa. Astfel, chiar daca durata este mai mare, parul nu va avea de suferit la fel de mult ca dupa o depigmentare clasica.
2.      Este bine sa evitati permanentul daca v-ati decolorat parul. Se pare ca indiferent de cat de mult timp a trecut de la decolorare, aplicarea solutiei pentru permanent va degrada foarte tare firele de par.
3.      Tot despre permanent, am aflat ca in cazul in care dorim sa ne schimbam look-ul imediat dupa ce l-am facut, acest lucru este posibil, dar e de preferat sa folosim inainte produse pt regenerarea si repararea firului de par. Intrucat substantele pentru permanent s-ar putea sa fi degradat deja foarte tare parul, va recomand sa cereti intai de toate sfatul unui stilist cu experienta.
4.      Incercati sa nu va vopsiti imediat dupa ce v-ati facut permanent. Cel mai bine este sa lasati sa treaca o luna, chiar doua inainte sa aplicati produse de colorare.
Si El Studio mai are o surpriza: consilierea profesionala personalizata. Asa ca, doamnelor, daca doriti o schimbare la inceput de primavara, El Studio poate fi punctul de pornire.

vineri, 7 martie 2014

Cand simti

E  bine cand viata e neanimata asa, o perioada, ca apoi sa simti ceva. Un dor aparut din senin, care nu cere explicatii si  nici nu te intreaba daca ai chef de el sau nu. Este si atat.
Incepi sa te bucuri fara motiv, sa le razi strainilor pe strada si sa crezi ca tu ai o ambitie nemarginita in tot ceea ce inseamna '' a trai''.

Astepti dimineata urmatoare exact ca pe acadeaua primita dupa masa de pranz din copilarie si simti ca destinul  are chef sa te rasfete cu adevarat. Si-ti spui in gand- uite, inca nu mi-am sinucis sufletul, iar lucrul asta e cel mai bun in viata ta anosta ce ti-a fluturat pe sub nas in ultima vreme numai emotii seci.


joi, 6 martie 2014

Iubire nepamanteana

Uneori oamenii imi sunt neclari

As  vrea sa ma pot imbata cu vise, sa ma arunc in ele si raman acolo pentru totdeauna

Pentru ca in visele mele iubirea este nepamanteana

Nimic nu e mai bun pe pamantul asta decat o iubire nepamanteana

DE LA CORI GRAMESCU ZICERE- CE MANCAM CAND TINEM POST?






Postul Paştelui sau Postul Mare este postul dinaintea Învierii Domnului. Se spune despre Postul Paştelui cum că este cel mai aspru dintre toate cele patru posturi din an, dar şi cel mai lung.

Perioada postului este una a purificării trupului şi a spiritului, însă din punct de vedere nutrițional lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Mai ales în contextul unei vieţi aglomerate de probleme, responsabilităţi şi stres, poate părea destul de complicat să ai şi un regim alimentar corect în timpul postului.

Pentru că de astazi începem postul Paştelui şi corpul nostru va trece printr-o perioadă delicată, în care este privat de carne, ouă, lapte, brânză, Cori Grămescu  ( nutriţionist) vine în ajutorul celor care îşi doresc să ţină postul corect, fără că organismul să simtă lipsa de alimente “dulci”.

Cori Grămescu ( nutriţionist) ne ofertă cinci reguli simple care ne vor ajuta să ştim ce alimente trebuie să consumăm în post, pentru a ne asigura că mâncăm alimente hrănitoare care totodată ne ajută la detoxifierea organismului.

Regula nr. 1:  Asigurarea aportului de proteine în post şi totodată, asocierea corectă astfel încât să asigurăm organismului profilul complet de aminoacizi esenţiali – elemente pe care nu le putem sintetiza, ci trebuie să le aducem prin aport alimentar.

“ Pentru aceasta nu este nevoie să urmăm un plan strict de combinare a alimentelor, ci să adoptăm o dietă diversificată şi cât mai bogată în alimente naturale. Pentru a acoperi necesarul zilnic de proteine, trebuie să consumăm în post linte, năut, mazăre, tofu şi tempeh, migdale şi nuci, spanac şi broccoli, orez integral, quinoa şi cereale integrale neprocesate – ovăz, secară precum şi mei, hrişca, amaranth. Proteine mai găsim şi în derivatele acestor produse – lapte de soia, de migdale etc. “

Regula nr. 2: Consumul ridicat de legume

“Aceasta ar trebui să reprezinte baza alimentaţiei în post şi nu numai, pentru că au o densitate caloric mică, adică la un volum mare aduc puţine calorii şi o densitate nutriţională mare, adică la un volum mic aduc mulţi nutrienţi – în special vitamine, enzime şi minerale. Pentru a nu ridica probleme mari de digestie ar trebui ca la început să consumăm deopotrivă legume crude şi preparate termic, pentru că aportul ridicat de fibre poate cauza la început o uşoară senzaţie de balonare. De asemenea, este important să alegem legume din surse verificate, în care există şi se aplică norme stricte de control al pesticidelor – ţările din UE sunt întotdeauna o alegere mai bună pentru sănătate. În această grupă ar trebui să se regăsească legumele fibroase – morcov, ţelină, păstrânac, pătrunjel, ridichi, sfeclă, gulii, napi, cartofi dulci, precum şi ardei, roşii, pentru salate, legume verzi – urzici, untişor, lobodă, măcriş, leurdă, spanac, broccoli precum şi alte legume – ciuperci, praz, sparanghel etc. “

Regula nr. 3:  Alimente care ar trebui scoase din alimentaţia de post

“Este vorba despre produsele ultra-procesate de post, cum sunt unele pate-uri de soia, crenvuşti de soia, caşcavalul vegetal şi alte asemenea. Este  de ajuns să citiţi etichetele acestor produse, pentru a vedea ce aport de aditivi alimentari au. Se pot înlocui cu succes cu pate-uri de nuci cu linte, hummus, pate de caju cu condimente sau brânză de caju şi nuci, care se prepară foarte uşor acasă. “

Regula nr.4:  Numărul de mese şi organizarea zilnică a activităţii

“Trebuie să mâncăm 3 mese principale şi 1-3 gustări, pentru a preveni apariţia senzaţiei de foame. Ideal este să consumăm cerealele integrale – şi aș include aici nu doar cerealele că atare ci şi derivatele – pâinea, pastele în prima parte a zilei , la micul dejun şi prânz. Iar pentru cină şi gustarea de seară să consumăm legume, nuci şi seminţe şi eventual o porţie de lapte de soia/migdale. Tot în prima parte a zilei ar trebui să conumam şi fructele de sezon – dar trebuie să ţinem cont că ele ar trebui consumate singure, ca o masă de sine stătătoare, la 1.5 ore distanţă de mesele principale”.

Regulă nr. 5: Hidratare

“Este foarte important să bem cel puţin 2 litri de apă pe zi, pentru a reduce riscul de tulburări ale tranzitului digestiv. Aportul crescut de fibre este foarte sănătos pentru organism, dar o creştere bruscă poate cauza pe termen scurt constipaţie, mai ales dacă nu bem suficientă apă. Ar trebui evitate sucurile, cafeaua în exces şi ceaiurile laxative. “

În perioada postului putem consuma şi unele alimente cu proprietăţi nutritive mai concentrate, cum ar fi proteina de cânepă sau de mazăre, pudra de chlorella şi spirulină, uleiul de cocos sau de silimarină, germenii de broccoli sau de ridiche neagră, pentru a accelera procesul de detoxifiere şi regenerare a organismului, dar aceste ingrediente active trebuie introduse cu măsură în alimentație.

“Aceste lucruri ar trebui făcute la indicaţia unui specialist – medic sau nutriţionist, pentru că pot influenţa anumite boli şi afecţiuni preexistente”, spune Cori Grămescu.

Pe lângă o alimentație corectă, în această perioadă este indicat să facem mişcare, pe cât posibil după un program regulat şi constant şi să încercăm acolo unde se poate, să petrecem cât mai mult timp în aer liber, pentru a limita efectele asteniei de primăvară.

Postul este şi o perioadă a liniştirii spirituale, aşa că trebuie să acordăm o atenţie deosebită şi introspecţiei, găsirii liniştii sufleteşti şi purificării spirituale, fiecare abordând calea pe care o crede de cuviinţă.

Mai multe detalii despre post și rețete de post, găsiți pe www.cori.ro.