vineri, 3 ianuarie 2014

Ce-i promit lui 2014

Las in urma acumularea de experiente din 2013 si incerc sa adun altele in anul care abia si-a facut aparitia.

 In  2014 ma voi unge cu toate alifiile si voi fi la inaltime. Ca doar experienta genereaza experienta, nu?
Inactivitatea nu va exista in vocabularul pe care il voi folosi in 2014, iar oamenii vor fi mult mai multi in jurul meu. Prietenii mai putini! Asta pentru ca in 2013 am invatat printre alte multe lucruri ca traiul poate fi un simulacru daca nu deschizi ochii atunci cand lasi unii oameni sa se apropie prea mult de tine. Aparenta prietenie ma secatuieste si lasa rani care se vindeca greu.

O sa vreau sa recunosc si sa pot tria lucrurile bune de cele rele, iar asta inseamna sa reusesc sa devin mult mai matura, serioasa si nu in ultimul rand receptiva, atenta la duzinele de capcane in care poti fi prins in jungla asta urbana.

Voi incerca sa fiu discreta, dar si curioasa, nebuna si buna, tanara in spirit, prietenoasa, degajata, creativa, sa folosesc, daca e nevoie, trucuri nevinovate pentru a-mi atinge scopurile, ca asa-i lumea in care traim. Am sa fiu buna cu oamenii care merita, dar si cu cei care nu merita, pentru ca numai asa ma voi simti bine! Am sa plang atunci cand simt ca trebuie sa fac asta si am sa rad numai  cand e cazul.
Am sa folosesc masti daca trebuie si ma voi stradui sa nu ramana zugravite pe chipul meu.
Am sa ma fac inteleasa si neinteleasa dupa pofta inimii sa-mi demonstrez ca inteligenta isi invarte inca rotitele... Am sa ma dau peste cap sa ies invingatoare din competitiile care mi se vor asterne la picioare si am sa primesc succesul, dar daca va fi cazul si insuccesul! Esecurile sau infrangerile nu ma vor imobiliza, dimpotriva! Am sa gafai ca un naufragiat si am sa ma ridic fara sa uit ca viata e frumoasa.

Nu in ultimul rand am sa vreau sa fiu mult mai umana, dar si inumana daca dorintele mele obisnuite nu vor fi ascultate atunci cand trebuie. Nu voi afisa nepasari, cu riscul de a deveni ipocrita si nu ma voi da la o parte de a sari in ajutorul altora atunci cand mi-l vor cere. Sper sa nu tradez niciodata increderea pe care oamenii mi-o vor acorda.

Ei bine, in 2014 nu va fi timp de irosit! Mai ales ca 2015 va fi anul Fecioarei, asadar trebuie sa pregatesc terenul!