joi, 25 octombrie 2012

Cum nu am vrut sa-mi oripilez sotul, dar am reusit

Am trait alaturi de el starea de efervescenta la care tanjeam de prea multa vreme. Acum spun ca la inceput a fost acea poveste de dragoste induiosatoare, greu de gasit foarte usor. Si as mai putea spune ca nu a fost deloc simplu sa ii castig simpatia pentru ca el este genul acela mofturos. Dar in cele din urma am reusit, iar intr-o buna zi a spus ca vrea sa ma aiba de soață. M-am bucurat, m-am intristat si apoi m-am aratat indragostita in fata prietenilor mei, anuntandu-i ca da, eu am sa ma marit cu el. M-a intrebat lumea daca sigur vreau sa fac asta, mai ales cu el, si le-am raspuns ca relatia noastra extrem de serioasa trebuie sa isi cladesca un viitor. Apoi, a inceput sa dea navala peste noi viitorul cel perfect visat de mine. Dragoste, sexualitate punctuala, prietenie cum la altii nici ca ai mai fi putut intalni, multa, multa iubire, ca intr-o poveste unde ei au trait fericiti pana la adanci batraneti... Asta a fost la inceput, apoi inceputul s-a transformat in „dupa aceea a intervenit toleranta” si o stare asa... cvasi-romantica ce se straduia sa nu se afunde intr-o atmosfera rece ca iarna care o sa vina. M-am rastit la gandurile mele si mi-am spus ca nu e bine, dar din pacate nu prea stiam care sunt si gandurile lui.
L-am intrebat cliseic- Ce e cu noi? Si mi-a spus ca e oripilat de atitudinea mea. Apoi am intrebat din nou- Ce atitudine? Si mi-a raspuns cliseic- Asta a ta, atat de rece... Fata de tine? spun eu... iar el imi raspunde- Pai de cine altcineva? Da, da, de cine altcineva...
Nu mi-am dorit sa il oripilez, dar un lucru este sigur, am ajuns aici manata de propriile mele frustrari. Si asta s-a intamplat si cu alti iubiti ai mei, care nu au avut curajul sa ma ceara de nevasta si au fugit simtindu-se astfel mult mai liberi.
I-am spus sa plece daca vrea. Sau sa ma lase sa plec eu, insa nu m-a lasat. Si-a dat seama ca viata lui s-ar fi dezorganizat, ar fi fost la fel cum era inainte sa ma cunoasca... Adica seaca. Si chiar daca eu l-am oripilat si chiar daca si-a manifestat deseori neincredera si dezaprobarea, patima inca exista. Nu si-a dorit sa fuga de nebunia iubirii. A ramas acolo, de fapt a ramas aici, langa mine, inca indispus deseori, chinuit si parca mai putin tolerant. A invatat sa se bucure de viata colcaitoare pe care deseori i-o astern la picioare si sa ma iubeasca asa cum sunt eu. Acum avem o casnicie cu urcusuri si coborasuri, deseori anosta, deseori fermecatoare, deseori patimasa, deseori sumbra. Dar inca ne mai place sa ne abandonam sentimentelor si asta ma face cea mai fericita.