luni, 23 aprilie 2012

Tocuri




Nu as da espadrilele pe o pereche de incaltari cu toc. Motivatia e simpla, espadrilele sunt mult mai comode. Dar si pantofii cu toc au un atuu... Pot urca femeia pe un piedestal, de unde nu poate fi data jos foarte usor. Totusi, in aceste timpuri foarte multe femei prefera talpa plata sau pantofii sport in iuresul zilei si pastreaza tocul pentru serile care ofera petreceri simandicoase. Dar exista femei care sunt mai degraba inclinate sa adopte o tinuta eleganta oriunde se afla, fie la serviciu, fie la doctor cu cel mic, fie la cumparaturi sau, mai rau pe nisipul fierbinte, atunci cand merg in concediu. Nu pot sa cred despre ele decat ca sunt epuizate. Oricine isi poate da seama ca o zi petrecuta pe tocuri, fie ele cat de mici, iti dau o stare de oboseala peste care nu se trece usor. Dar merita, atat timp cat o femeie, care nu se desparte de tocuri cat e ziulica de lunga, are o mie de motive sa le poarte cu mandrie. Sa incercam sa descifram natura trasnelii lor. Asadar, un toc face piciorul mai frumos, mai zvelt, evident mai atragator. Poate crea iluzii optice vis-a-vis de conformatia pe care domnita o poseda. Daca este o migniona, are toate sansele sa se mandreasca si ea cu cativa centimentri in plus, iar daca este inalta il poarta sa se transforme intr-un menechin de podium. Unele cred ca daca isi chinuie piciorul in tocuri vor reusi sa gaseasca barbatul perfect, care vrea cu orice pret sa o cucereasca prin delicatete si curtoazie. Oricine are dreptul sa viseze...
 Dupa parerea mea, cele mai mari catastrofe si adevarate kamikaze sunt cele care se urca pe tocuri cand merg pe plaja. Infrunta realitatea abrupta cu greutate,  cu rabdare prefacuta, dar nici ca se desprind de ele. De aici trag concluzia ca exista fete care se mint gandindu-se ca pantofii sau sandalele cu toc le sunt un prieten de nadejde... Nu au tinuta, parca merg in genunchi, dand impresia ca sunt gata sa pupe asfaltul sau nisipul in orice moment... Le place la nebunie acest chin si nu s-ar da jos de acolo cu niciun pret.

Exista femei, putine la numar, carora tocurile le ofera o personalitate aparte. Pentru ca stiu cand si cum sa le poarte.  Unele le poarta numai la ocazii speciale, iar altele, chiar daca le incalta si ziua, o fac cu multa eleganta si intr-un mod decent, la o tinuta simpla, casual, cu certitudinea ca au simtul penibilului. Indolenta, neglijenta si lipsa bunului gust nu-si au locul langa aceste femei, ele fiind cele despre care putem spune ca poarta tocurile cu demnitate. Cu siguranta se vor putea auzi mult mai multe suspine masculine dupa astfel de domnite, decat dupa cele despre care v-am povestit mai sus. Dar acum depinde si de gusturi... Pentru ca este innebunitor de frumos pentru un barbat sa vada la el in pat o femeie goala, imbracata numai cu o pereche de pantofi cu toc, asa cum pentru altul este dezgustator.

Dar exista femei care nu poarta niciodata tocuri. Cele mai multe, ori sunt prea batrane, ori au probleme cu monturile, sau pur si simplu se simt bine in tenisi, espadrile sau pantofi plati. Sunt la fel de frumoase si tangibile, pot cladi in jurul lor o lume interesanta si au circumstante favorabile si fara tocuri. Pot crea un magnetism de invidiat  fara sa fie mai inalte cu 2, 3 sau 10 cm si ridicate pe un piedestal.