marți, 22 decembrie 2009

luni, 14 decembrie 2009

joi, 10 decembrie 2009

Vise de Craciun




Inchid ochii si mi imaginez ca locuiesc la un hotel scump intr-o camera in care ma asteapta seara un brad frumos impodobit. E cald. Lumea din jurul meu e bogata si traieste fara nicio grija. Luxul si opulenta sunt prezente, iar zambetele primite de la necunoscuti ma invaluie ca o catifea. Ma asez la o masuta de fildes si meditez indelung langa o cana de ceai aromat. Fruntea mea e senina, iar ochii limpezi si odihniti. Ma uit iar la oamenii din jurul meu si le simt bucuria, linistea sufleteasca. Sunt fericiti, o fericire care ma molipseste si ma face sa-mi doresc sa traiesc vesnic. Deodata ma amuza gandul ca cei care misuna pe langa mine nu vor sti niciodata ca eu sunt un om prea sarac pentru a ma alatura tagmei lor. Da, ei nu stiu asta, iar eu ma adancesc in imaginatie si fara nicio jena starui in dorinta mea de a ma infrupta din tot ceea ce inseamna viata de bogatas. E minunat! Simt ca tot ce traiesc e lipsit de conditii, de interferente, de lipsuri, de nevoi, de lume urata si meschina, inraita din cauza vietii dure. Ma ridic de la masa si privesc spre pantofii eleganti Chanel, pe care i-am asortat perfect cu rochia Chloe. Sunt impecabili. Mi-i admira si o domnisoara care tocmai trece pe langa mine la bratul unui om instarit. I-ar vrea si ea... Imi spun in gand ca ar putea sa ii aiba. Ma indrept spre iesirea hotelului si urc in acel Maserati care ma asteapta tot timpul acolo. Zgomotul suierat al traficului pune stapanire pe auzul meu si ii spun soferului sa il mascheze cu Anotimpurile de Vivaldi. Ma intreaba unde mergem. Ii spun doar atat. Mai departe... Si dupa aceea inapoi, in camera de hotel luxoasa, unde ma asteapta bradul frumos impodobit. ( Foto: Alin Petrus)

miercuri, 9 decembrie 2009

Tu mananci un iaurt pe zi?




Sincer, obisnuiesc sa mananc iaurt de mica. Bunica mi-l prepara in casa si imi amintesc ca era foarte gustos. Acum il gasesti pe rafturile supermarketurilor, il ai la indemana si peste toate, nutritionistii ti-l recomanda ca fiind un aliment ce nu trebuie sa lipseasca din meniul tau zilnic. Am cunoscut-o ieri pe nutritionista Mihaela Bilic, doctorul care a reusit sa ii arate lui Teo Trandafir cat de usor poti sa slabesti mancand sanatos. Ne-a spus multe povesti legate de nutritie, pe care ce-i drept eu nu le stiam, sau daca le stiam informatiile mele erau total gresite... Am aflat cat de important e sa mananci un iaurt pe zi. De altfel, cu aceasta ocazie a initiat o campanie, numita "Un iaurt pe zi", conceputa din dorinta de a educa si informa publicul in acest sens. Iaurtul contine o sursa importanta de probiotice care ne ajuta sistemul digestiv prin impiedicarea dezvoltarii bacteriilor daunatoare si sintetizarea multor vitamine de care organismul are nevoie. Acest aliment reprezinta si o sursa foarte buna de Ca, asimilandu-se mult mai usor decat din lapte.

Un alt proiect de-al Mihaelei Bilic este redactarea unei noi carti ce se va numi "Nutritia pentru intreaga familie". Cartea va fi scrisa pe baza intrebarilor si curiozitatilor publicului, iar toti cei care doresc sa cunoasca ceea ce inseamna nutritia sanatoasa sunt invitati la o discutie cu Mihaela pe http://www.doctorbilic.com/
Si nu uitati sa mancati iaurtul acela...

duminică, 6 decembrie 2009

Botox, un motiv de liniste pentru oricine are riduri




Eu il numesc elixirul tineretii si imi aduc aminte de povestile acelea pe care le citem cand eram mica in care se tot vorbea despre "tinerete fara batranete".... Poate in cateva secole, cand noi nu vom mai fi, o sa se vorbeasca si despre "viata fara de moarte", dar mai e pana atunci... Asadar, revenim la botox. E solutia salvatoare pentru toti cei care doresc sa scape de ridurile de expresie, sau de cele pe care batranetea le aduce vrem, nu vrem... O intepatura cu un ac subtire si gata! Tenul devine neted si arati fresh. Ma gandesc serios ca la un moment dat sa imi injectez si eu botox, atunci cand nu voi mai rabda ridurile ce o sa-mi impanzeasca fatza. Peste cativa ani, nu prea multi, se va intampla si asta. Am fost saptamana trecuta, mai precis joi, la un Botox Party si am ramas uimita sa vad cat de multa lume dorea sa incerce substanta facatoare de minuni. Ziaristi si vedete la un loc, care doreau sa scape de nedoritele semne ale imbatranirii cu ajutorul botox-ului. Cel care opera era doctorul Calin Dobos, un chirurg estetician bine antrenat in aceasta meserie. Nu au lipsit Gina Pistol interesata de astfel de substante, nici designer-ul Stephen Pelger care a dat de inteles tuturor barbatilor ca si ei au dreptul la frumusete. Nico, Tania Budi si Simona Balanescu au intregit echipa vedetelor interesate. Unele doar sa vada, altele sa incerce... Cei mai viteji sau mai precis cele mai viteze au fost ziaristele, pentru care botox-ul parca era o a doua sansa la viata. Isi doreau cu ardoare sa scape de laba gastii dobandita in multele ore de munca petrecute la birou in fata calculatorului sau de ridurile dintre sprancene formate in urma deselor incruntari dupa neintelegerile cu sefii... Si domnul doctor le-a ajutat, iar eu sper din tot sufletul ca acum sunt mult mai frumoase... Macar pentru 4 sau 6 luni. Apoi, se pare ca urmele botox-ului se sterg, iar pentru un refresh e nevoie de o alta injectie, care costa in jur de 250 de euro. Nu e mult si merita, zic eu... Asta pentru ca am vazut cum ieseau fetele de pe scaunul in care se desfasura operatia.

marți, 1 decembrie 2009

Pe 12 decembrie, ultimul targ al anului, La Scena


Iata ca lumea a inceput sa indrageasca targurile vintage si sa se obisnuiasca sa le viziteze. Duminica trecuta a fost o zi minunata si oamenii au iesit din casa pentru a se rasfata La Scena, dar si pentru a admira lucrurile hand made si hainele vintage. Nu s-au abtinut de la cumparaturi, semn ca apropierea sarbatorilor le deschide mai usor portofelul. Printre vizitatori de seama s-au numarat actorul Florin Piersic Jr. si Gina Pistol. Ma bucura faptul ca pe data de 13 decembrie va avea loc ultimul targ din acest an, din seria celor de La Scena, de data asta special. Va avea un scop umanitar, iar fiecare participant si fiecare vizitator va trebui sa aduca macar o hainuta sau o jucarie de copil, ce va ajunge la casele de copii din Bucuresti. Asadar, imi doresc sa vina cat mai multa lume, iar atmosfera de sarbatoare sa fie traita de fiecare cu multa bucurie. Mai ales ca vom face fericiti niste copii fara parinti, acum, in pragul sarbatorilor de iarna. Va asteptam!