luni, 30 noiembrie 2009

Sfantul Andrei


Aceasta sarbatoare imi aminteste ca a mai ramas doar un pic pana ce se va instala noul an. Imi aduce multe sperante si o traiesc ca pe o zi in care toate relele si toate neimplinirile au luat sfarsit. Imi aminteste ca vin sarbatorile de iarna, fantastica sarbatoare de Craciun si tot sirul celorlalte... E farmecul iernii care, ca si alte anotimpuri, are partile ei frumoase, iar mie imi place sa ma bucur intotdeauna de ele. De Sf. Andrei obisnuiam sa imi pun dorinte inainte de culcare si asteptam ca visele noptii sa imi arate ce vrea viitorul de la mine... Bunica ma invatase sa fac asta, iar ritualul era bine urmat. Stiam ca astfel, o parte din visurile acelea se vor implini. Si azi voi adormi rugandu-ma la Sf. Andrei, dar mai ales multumindu-i ca multe din dorintele de atunci chiar s-au realizat.

marți, 24 noiembrie 2009

Targ Vintage La Scena- 29 noiembrie


Targ vintage&handmade La Scena. Duminica 29 noiembrie, intre 11:00 - 18:00, va asteptam iar pe toti in inedita ambianta a clubului La Scena pentru cateva ore de relaxare, probat si achizitionat haine vintage si ale unor tineri designeri, dar si bijuterii&accesorii handmade, schimbat impresii, sorbit limonade&cafele, degustat meniul zilei la pret special, in cadrul unui nou targ vintage&handmade. Si asta pentru ca La Scena va gazdui constant astfel de evenimente. Ne vedem acolo!

luni, 23 noiembrie 2009

Woodstock implineste 40 de ani





























Se intampla in vara lui '69. Daca ai fi putut ajunge acolo, asta in cazul in care te nascusei deja si aveai vreo 17-20 sau 30 de ani, ai fi gasit muzica buna, sex in aer liber, droguri si multa multa pace. E un festival de muzica ramas in istorie. La Woodstock, in luna august, s-au adunat cei mai multi junkies hippie care au scandat ca un imn "Make love, not war!"


Cine vrea sa cunoasca atmosfera festivalului si sa inteleaga ce s-a intamplat acolo timp de trei zile, poate merge luna asta la cinema sa vada ultimul film al lui Ang Lee, care se numeste "Bine ati venit la Woodstock". Criticii spun ca e un lung metraj agreabil si simpatic, iar Woodstock-ul a fost vazut de pe margine ( nu vezi formatii, nu e un film-concert). E un making-off in care atmosfera epocii este perfect surprinsa, nu lipseste umorul si nici ironia. Am sa ma duc sa il vad, e pe lista prioritatilor, cu siguranta ma va incanta!

marți, 17 noiembrie 2009

Stefan Banica jr, Mos Craciun la Mall ( HO HO HO)





































E filmul "HO HO HO", o productie care-mi aminteste de peliculele acelea americane ce vor sa te introduca in atmosfera de Craciun. O comedie in care Banica este un Mos pradator de bijuterii intr-un mall bucurestean si care pana la urma se transforma intr-un personaj pozitiv. Un film pentru copiii ai caror parinti vor sa le faca o bucurie de sarbatori si sa le arate ce inseamna Mos Craciun adevarat. Mie mi-a placut cel mai mult Laura Cosoi, al carei rol de dirijor de cor este jucat foarte bine. Parca ar fi desprinsa din desene animate, chiar i-a iesit! Distractia incepe pe 20 noiembrie, cand filmul va putea fi vizionat de oricine la cinema.

luni, 16 noiembrie 2009

Cu Luna Noua dupa mine...


Azi cica a intrat luna noua in horoscop. Astrologii ar trebui sa aiba vesti bune, iar noi sa ne bucuram pentru ca s-ar putea sa ni se intample lucruri mari pe care le asteptam mai bine de o luna sau de un an. Imi cercetez si eu amanuntit viata personala si incerc sa gasesc motivele pentru care in ultimele sase luni, nu am mai avut succesul real de care alteori, pe vremea asta, ma bucuram nespus. Ele sunt o mie si unul, iar Luna Noua vine ca o ultima speranta. Astept... Imi infrang energiile negative si purificata ca o sfanta imi doresc sa mi se intample si mie ceva bun in viata asta. Starea care ma incearca e ca o dementza dulce, iar zgomotul veseliei, ce va avea sa se perinde pe la urechi' se lasa totusi asteptat. Luna Noua m-a inselat si de data asta, dar nu-i nimic. Am s-o mai astept, manifestand o curiozitate imensa fata de ceea ce mi s-ar putea intampla intr-o astfel de conjunctie astrala. Pana acum nu s-a miscat nimic...Poate doar gandurile mele spre orizonturi mai largi...

joi, 12 noiembrie 2009

Frumusete pe muchie de seringa cu ajutorul celulelor stem




Azi am participat la un eveniment care m-a bulversat un pic. Am vazut in direct o operatie de remodelare a sanilor cu ajutorul unui procedeu nou, adus in tara de o companie americana. Operatia a fost efectuata de bine-cunoscutul plastician din Bacau, dr. Constantin Stan, care afirma ca e o procedura revolutionara. Numele companiei este Cytori Therapeutics si se ocupa cu reintinerirea faciala, cu marirea sau remodelarea sanilor sau cu liposuctia abdominala. Noutatea? Sunt utilizate celulele stem din propriul tesut adipos. Mai pe intelesul tuturor, celulele stem sunt extrase din propriul tesut adipos si utilizate apoi pentru reducerea ridurilor dintre sprancene, a celor de expresie sau pentru marirea sanilor, etc. Aparatul-minune se numeste Celution si cu ajutorul lui este extrasa grasimea si preparata pentru injectare. Asadar, celulele stem adulte, recoltate din propriul tesut adipos pot fi regenerate cu ajutorul aparatului si utilizate in astfel de sedinte de tratament pentru reintinerire. Nu se foloseste deloc bisturiul, ci doar seringa, iar dr Stan a precizat ca "viitorul apropiat este din ce in ce mai putin chirurgical si din ce in ce mai mult de folosire a capacitatilor de regenerare si reparare a propriilor noastre mecanisme." Incurajator am putea spune, dar multa lume se intreaba daca exista si reactii adverse... Raspunsul a fost clar si linistitor > nu pot exista probleme majore. Operatiile costa intre 1500 euro si 3000 euro, mult mai ieftin decat in Japonia, unde acest aparat a facut deja furori inca de la inceputul anului.

marți, 10 noiembrie 2009

Targ vintage La Scena!


Gata, de data asta ma duc! Daca pana acum am tras chiulul la mai multe targuri din varii motive, ei bine de data asta voi fi pe baricade. Targul din minunatul local La Scena se va tine duminica, 15 noiembrie, intre orele 11-19. Toti cei care vor sa vina la o cafea cu frisca si un pranz la jumatate de pret, dar si sa admire si sa achizitioneze haine vintage, e invitat duminica pe Calea Calarasi, La Scena! Abia astept!

luni, 9 noiembrie 2009

Photoshopul, prietenul care la nevoie se cunoaste...


Poze lucrate in photoshop! Acesta este succesul multor vedete care apar des prin revistele de azi. Daca trebuie sa aiba bust mai mare sau daca e nevoie sa dispara niste coaste in plus, photoschop-ul e de cel mai mare ajutor. Celulita sau vergeturile se evapora de pe coapse ca prin minune, lasandu-i vedetei o piele invidiata de miile de fete care privesc o astfel de fotografie. Si uite asa, cele mai multe dintre noi ajungem sa ne plangem de mila si sa ravnim la perfectiunea pe care photoshop-ul ne-o etaleaza cu atata nonsalanta. Este un mincinos fara scrupule si ne ofera iluzii care pentru unele femei devin de-a dreptul obsedante. Ei bine fetelor, nu uitati! Daca vreti sa atingeti perfectiunea apelati la photoshop, alta cale nu cred ca exista...

marți, 3 noiembrie 2009

NO COMMENT

by national geographic

duminică, 1 noiembrie 2009

Totul e sumbru...


Ma gandeam aseara, privind la televizor zecile de stiri negative, ca traim vremuri nenorocite. Criza, boli de care nu credeam ca voi auzi vreodata, crime insutite, oameni care nu au ce manca, sau care mor de frig in propria casa, pentru ca nu au cu ce sa se incalzeasca. Preoti si calugari care fac sex cu barbati in lacasurile sfinte ca si cum ar avea roluri de porno staruri, nicidecum de trimisi ai lui Dumnezeu, politicieni care trag cu dintii de putere ca niste fiare din jungla. Parca am devenit cu totii suflete reci, bantuiti de pacate existentiale ce ne paveaza drumul spre iad. De fapt sunt sigura ca iadul e aici, pe pamant, iar daca pana acum il percepeam ca pe un mit, acum imi e familiar. Raiul ramane necunoscuta din viata mea, iar ecuatia lumii in care traiesc se modifica de la o zi la alta, devenind din ce in ce mai complicata. Imi revin in minte zilele blande ale anilior trecuti, cand nu existau atat de multe nenorociri, iar fericirea isi facea loc mult mai des printre noi. Toate de derulau sub auspicii mai bune, iar problemele, chiar daca existau, isi gaseau rezolvarea mult mai usor. Din fericire ramanem cu speranta. Vremurile sperantei nu se vor termina niciodata. Ea ne tine in picioare, ea ne da rabdare si ne aminteste ca undeva, pe acest pamant exista si raiul, nu numai iadul. Imi doresc ca in aceasta iarna, ce deja s-a instalat si face viata si mai sumbra, sa gasesc un firicel de raza de soare care sa ma incalzeasca pana la primul boboc de floare al primaverii. Urasc iarna, urasc anul asta mult prea crizat, bolnav de gripa porcina si de politicieni la fel de rau-intentionati ca intotdeauna. Ma hranesc cu speranta ca si la noi viata va capata consistenta la care ravnim de mai bine de 20 de ani, insa am obosit sa mai si sper.